Izvor: B92, 07.Apr.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kosovo i Srbija-Hrvatska

Zagreb -- Srpski ambasador u Hrvatskoj Radivoj Cvetićanin smatra da saradnja Hrvatske i Srbije neće prestati, iako Zagreb podrži Ahtisarijev plan.

"Ne verujem da se to može dogoditi. Saradnja je danas neizbežna. To je moje gledište, a naša vlada će odlučiti o tome šta će se činiti ako se desi ovo ili ono", rekao je Cvetićanin za novosadski "Dnevnik".

On je kazao da je saradnja između dve zemlje u prošloj godini bila "izuzetno dinamična", što je značajno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << poboljšalo odnose Srbije i Hrvatske.

"Trgovina je drugu godinu zaredom imala skok od 30 odsto, vojske koje su pre deceniju izašle iz rata imaju ugovor o saradnji i solidnu komunikaciju, carina i policija imaju plodne odnose, tužilaštva za ratne zločine deluju zajedno", rekao je Cvetićanin.

Kao primere dobre saradnje, ambasador Srbije je izdvojio i "vrlo blisku" saradnju između Istre i Vojvodine, kao i saradnju u multilateralnim projektima kao što su Cefta i Panevropski naftovod.

Dodao je da sporna pitanja između dve zemlje više ne predstavljaju tabu teme.

"Ta pitanja su rezultat bliže i dalje prošlosti, i stalni su izazov. Nama sada treba jedan racionalan tretman prošlosti", kazao je Cvetićanin.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.