Kosovo - evropski Irak

Izvor: Glas javnosti, 16.Jul.2008, 09:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kosovo - evropski Irak

MOSKVA - Ruski predsednik Dmitrij Medvedev naglasio je juče da je proglašenjem nezavisnosti Kosova i Metohije još jednom podriveno međunarodno pravo, kao temeljni princip postojanja država, javio je Itar-TASS, a preneo Tanjug.

- Još jednom je podriveno međunarodno zakonodavstvo kao jedan od principa mirne koegzistencije država. Nažalost, upravo se među takve aktivnosti mogu svrstati neke sasvim žalosne epizode poslednjeg perioda, između ostalog, jednostrano proglašenje nezavisnosti >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << Kosova - istakao je ruski predsednik u obraćanju ruskim ambasadorima i stalnim predstavnicima pri međunarodnim organizacijama na savetovanju u Moskvi, kojih je bilo prisutno 250.

Rešenja za takve slučajeve, podvukao je, trebalo bi donositi samo na osnovu međunarodnog prava i uz punu saglasnost svih strana.

Medvedev je Kosovo uporedio sa Irakom

- Kosovo je za EU skoro kao Irak za SAD. Verovatno da se naši partneri rukovode nekom vrstom stava o odgovornosti, nekim njihovim planovima o stabilnosti. Sve je to tačno. Međutim, u isto vreme, ima nešto daleko važnije: međunarodno pravo je još jednom ugroženo kao jedan od fundamentalnih principa koegzistencije država, kao princip razvoja evropskih i svetskih procesa - upozorio je Medvedev.

Nezavisnost Kosova i instaliranje američke protivraketne odbrane u Evropi negativni su momenti, koji narušavaju globalnu stabilnost.

Šef ruske države rekao je da bi trebalo „razmišljati o građenju nove arhitekture koja bi bila u realnostima 21. veka“, a za to je neophodan novi evropski sporazum o bezbednosti. Pozvao je ruske diplomate i da vode uravnoteženu politiku, odupirući se pokušajima „određenih zemalja ili grupa zemalja“ da sprovode svoje interes zaobilaženjem međunarodnog prava.

- Više nema potrebe za paternalizmom... Treba kategorički da isključiti bilo kakve aktivnosti kršenja međunarodnog prava - rekao je Medvedev i s tim u vezi opet pomenuo Kosovo.

Ruski predsednik utvrdio je i novu spoljnopolitičku koncepciju.

Kada Rusija drzi lekcije o medjunarodnoj pravi, to ti je isto kao kad prostitutka drzi lekcije o moralu!

Zasto mane svoga naroda projektujes na druge narode ?

Mozda mislis da nas nerviras svojim komentarima, ali dogadja se upravo suprotno:

ti se pokazujes u pravom svetlu i tako mnogima od nas pricinjavas zadovoljstvo.

Nego ce da pricaju amerikanci o moralu!!! Mnogo si gledao Americkih filmova tipa Rambo

pozdrav svima

Ponekad se pitam koga to Washington zaposljava da planira/savetuje/donosi odluke ?? Pa , ljudi moji , ovliko naivno ni Holivudski reziseri ne prave filmove.

Ne samo da im ne veruje 150 drzava , vec ni onih 40sto su {naravno , pod pritiskom }priznale Kosovo ...Ono sto bi te "pametne komisije" trebalo da zabrine : i ovaj narod u Americi im u sve vecoj meri ne veruje !!!

Istorija nas uci da se vec mnogima arogancija tesko osvetila . Ovaj narod vise ne sme slobodno da se krece po svetu , ospunjen je strahom , brigom o ekon buducnosti -- a politicari profitiraju na tome ...Ne , ne verujem da Obama sa njegovim tajanstvenim :promenama " moze vrlo skoro mnogo izmeniti --trebace 5-10 godina i ...Amerika ce biti nesto sasvim drugo ...

Dow Jones , Nasdaq , S&p padaju , drzava stampa nekontrolisano novac , inflacija sve veca , nezaposlenost sve veca --a mocnici trljaju ruke misleci da ce vecito tako moci ...

USA je stvorila toliko neprijatelja , da mi je neprijatno /mucno kada god putujem van USA ...No , videcemo epilog ovako nakaradne politike u skoroj buducnosti ....

Lepo,

posto je Kosovo uporedjeno sa Irakom, sada jos samo da ocekujemo Srbe iz Beograda, N. Sada,... a Boga mi i one iz dijaspore, da predju sa reci na delo i da se opasaju explozivnim napravama i ginu za sveto Kosovo.

Ili je ipak sigurnije biti "patriota za tastaturom" i razbacivati se parolama.

To se pre svega ocekuje od vas koji tamo zivite. Ne mozemo mi iz belog sveta biti "veci katolici od pape".

Govoreci objektivno: ako vi tamo niste Srbi, onda to nismo ni mi, onda Srba i nema. Naravno, svako ima prava da zivi u svojim sopstvenim iluzijama: mi da se zamisljamo kao vitezovi kneza Lazara,.vi da se poisovecujete sa Miki Mausom.

A to sto se ocekuje od vas je znatno manje od samoubilackih akcija ljudi-bomba:

ocekujemo od vas jedino dostojanstvo, osecanje stida, i gradjansku neposlusnost.

Bez ikakvog nasilja. Kao Gandijev pokret i Indiji za nezavisnost.

Na srecu Srbi ne moraju da se "samodetoniraju" za KiM. Samo tebaju mirno da ne priznaju nelegalnu drzavu, da se drze Medjunarodnog prava i u svakoj mogucoj prilici da ponavljanu (isticu) da je KiM nelegalo OKUPIRANO.

A za "samodetoniranje" ce se pre ili kasnije pobrinuti alkaida. u Bondstil-u.

Zivi (svi) bili pa videli.

Pozdrav.

Kada jedan najviši zvaničnik, jedne velike i moćne zemlje, da ovakvu izjavu, koja, naravno, nema odjeka u evropskim ili svetskim političkim krugovima, onda je tu sve jasno! Živimo u dominaciji sile koju Amerika diktira celom svetu. Nameće se pitanje, gde je kraj tome? Naravno, iz istorije znamo da se ovakva brutalnost jedne nacije, završavala najstrašnijim svetskim ratom! Amerika će biti izazivač, ona to neprestano čini, samo je pitanje vremena? Teško da je može neko sprečiti!?

Za to prestanimo da pišamo uz vetar, pronadjimo neki model drugačijeg odnosa i politike koju sprovodimo. Zar uvek moramo da budemo stradalnici, da se delimo na patriote i izdajnike, da budemo posvadjani i puni mržnje. I mi moramo ovima , najgorima, koji vode ovu zemlju, ubrzo reći; Dosta, idite...!!!

Sta si hteo da kazes Milane?

Ako zaista zelis da im kazes: "Dosta, idite!", ti tako narusavas jedinstvo i stvaras podele. Oni koji imaju vlast bice patriote, a ostali izdajnici; a definicije bi se promenile ako u gradjanskom ratu pobedi suprotna strana.

Ali evo, ja ti ne predlazem nikakve otvorene sukobe: predlazem vam gradjansku neposlusnost i pokret bez nasilja za nezavisnost nase zemlje.

xyz - To je Drašković predlagao 91., 92., 93... Nije prošlo kod naroda, javi mi neku bolju ideju?

To je jedina ideja koju jasno vidim sa strane. Ali ako vi tamo izbliza vidite nesto bolje, samo napred. U krajnjoj liniji, ako narod ne prihvati neku ideju, to znaci da stanje ravnoteze nije naruseno, i da je jos uvek sve u redu.

No, no no.. Dajte mi nekoliko meseci na celu patriotskih partija, i zuta govna ce se taci tamo gde pripadaju,.. u septickoj jami sa ostalim govnima. Prvo treba malo love nabaviti (mnogo zemalja bi dalo para) Pogledajte kako kravari izfinansirali teroristicki drzavni udar od strane DOSa na legolne organe vlasti..

Drugo,..

Mnogo skupo ziveti.... Demonstracije!!

Nema posla,... ...Demonstracije!!

Male penzije,.......Demonstracije!!!

Izgubili poslove,.....Demonstracije!!

Tesko se zivi,.......Demonstracije!!

Nema za hleb,.......Demonstracije!!!

Pa da vidite kako ce "demokratska" mafija da pocne da puca po savovima.. Nisa vise.

Ми, Срби, своје текстове о истинама злочина које Запад проводи над Србима интезивно последњих 18 година, не можемо објавити у АНТИСРПСКИМ (усташким или другим) листовима који излазе усред Београда и по Србији, као Блицу, Времену, сајтовима Б 92, па и РТС, да не помињем друге. Чудо једно, да и на страницама Јавности морамо читати кретенске текстове разних представника злочинаштва над Србима, усташа, муџахедина, других типова антисрпског дејства, као што је, на пример „бека“( Beqa).

Глас Русије и дејство Русије је спас за Србе. Злочиначка Америка, са својим злочиначким европским трабантима, је Србе претворила у најнападнутији народ на планети.

СМРТ АМЕРИЧКОМ НАТО ФАШИЗМУ – СЛОБОДА СРПСКОМ НАРОДУ!!!

(Ни „европејац“ но 1, господин Палма, не може спречити пропаст пројекта злочиначке Америке).

Deci mladjoj od deset godina ne bi trebalo dozvoliti da ostavljaju komentare ovde, mislim stvarno....

Treba izvrsiti kastraciju americkih politicara pod hitno!! I da se posle nadamo da ce tamo doci neko normalan na vlast a ne potomci ovih debila tipa Bush-a!!

Eto sta se desi kada se americki predsednik ne kastrira: dodje neki majmun "junior" na vlast!!

Beqa

Bjednice ispali si metak u glavu i resit ces se svih svojih briga. Jedan zuti manje nije na odmet.

Stevo jado moja, Albanaca nece biti manje nego sve vise i vise. A za 20 god. imace nas dovoljno da uzmemo i koji deo Srbije pa da se lepo balanciramo...

Nego kazi ti meni zasto Srbi svaki dan pucaju u svoju glavu glasajuci za olos? Jel zato sto nemate bolje? Izaberite vi koga 'ocete, Kosovo ode zauvek. Smejem se kad citam komentare tipa "KAD-TAD"

Pa bice vas vise zahvaljujuci usa i nato.

Uz pomoc katolickih i islamskih zemalja dobili ste kosovo.

pa sve vise i vise isti ste pacovi ili neka kuga mada i za vas ce da se nadje lek

Zalosno je ovo citati nali vas sve razumem.Puno puta sam i sama pokusala da savetujem sta treba da se radi ili kritikovala ali...Mislim da je kasno za sve , 8 godina kasno.Amerika ili bolje reci , oni koji ndrze Ameriku se toliko zahuktala i toliko stete napravila na sve strane , da j ejedini isoh RAT.Narod je pritisnut sa svih mogucis htrana .Na nama svima u svetu se vrsi neka vrsta opipavanja., da se vidi koliko mozes da pritisnes coveka a da on ne reaguje.Pocelo e sa pusenjem.Navodno je zabranjeno pusenje , zato sto je stetno, alli niko nece da zabrani rad fabrika duvana, niko ne govori koliko otrova ide u vazduh svakim danom iz fabrika , zato sto gazde nece da trose na uvodjenje filtera.Izmislili frizidere a sada na sva usta kritikuju kupce da unistavanje ozona ali frizideri se i dalje prave.Zar niko ne vidi apsurf u svemu ovome i neku vrstu psihickog oslabljena coveka.Svaki dan sve vise policije a narko dilera jos vise.Svugde vas testuju za alkohol a nikoga ne testuju za drogu.Zar se iko upitao zasto.Zasto Amerika i co ratuju u Avganistanu?DROGA!Irak ?NAFTA !vEC JE POCELO DA SE PRICA I O TAKSI ZA CISCENJE VAZDUHA.Kako to misle da izvedu , bas niko nema pojma.Hocemo biti taksirani i za frizidere?.Nafta , navodno , nestaje .Novi zakon po svetu , svaki auto sa 6 cilindra mocice da kupi odredjenu , odnosno smanjenu litrazu svog auta.Automatski cena tog auta ide dole , pa ne bi me cudilo i da se poveca cena registracije.Gazde sveta imaju nameru da nam uzmu i zadnji zalogaj iz usta.A sto se rata tice , voleli mi ili ne , do toga ce doci uskoro, nazalost.Niko ne zeli rat , ni mladi a ni stariji , koji imaju odraslu decu i zele da tu decu salju u te ratove a to je ono sto gazdes veta hoce , zato i prave zarista po svetu.Zadnjih nekoliko godina , izigravaju Boga , gospodari rata i mira, pa se samo prica da ima previse naroda u prevodu , onda nema triliona za bogatase.Penzioneri su radili celog svog zivota i sada svi upiru oci u njih i zele im smrt.To sam najvise videla u Beogradu po busevima.Gledala , slusala i u soku bila.Kada vam neko uzima 40 posto od plate , valjda ste zaradili za nekoliko godina mira i da provedete sa svojim un ucima.nAPRAVILI SU TO NA VRLO TIH NACIN , DA SVE SVI MRZE IMEDJU SEBE RADI OVOGA ILI ONOGA.Pocece da se svadjaju ko ima vece pravo da udishe vazduh .Na ovakvom ponasanju naroda se uticalo godinama i uspeli su da ucine ono sto su hteli .Bas zato mora da bude rata , da ljudi nauce sta je najvrednije u zivotu.Uvek se secam Turcina , koji je radio u Nemackoj dugo godina.Imao je u Turskoj 15 prodavnica i 15 kuca ili 30 .Kada je bio zemljotres , izgubio je SVE.Kada sam gledala na tv , sedeo je na nekoj gajbi i rekao da ga je Bog nauvio da je vazan samo jedan krov nad glavom i familija oko tebe.Svoju skolu je platio skupo.A ovi sto se podsmejvaju Medvedovim recima , bas mnogo znaju.Amerika ima najlosiju istoriju sto se tice prava coveka a najvise o tome pricaju.Mislim da je ta osoba Albanac i voli Amerikance , misleci da ce im doneti blagostanje a oni ih pripremaju za rat sa Rusijom.Vremena dolaze teska , vec su pocela a vi na Balkanu ste jedini koji se nadate boljem.Mozda je i bolje ponekad ziveti u iluzijama.

Amerika je nalogodavac ,a Evropa izvrsilac. Da zeli Evropa bi se oduprla.Najmocnije evropske zemlje su osvajaci-kolinisti koji i danas u 21 veku imaju kolonije sirom sveta. Amerika slavi 4 juli kao dan od nezavisnosti od Engleza. Najbrojniji stanovnici Americkog kontinenta su Nemci i Italijani. Pojedine drzave imaju vecinsko stanovnistvo sa poreklom osvajaca; Englezi, Holandjani Francuzi.....Srba ima nekoliko miiona. Ko je Amerikanac?

xyz,

pitanje:

Vidim da si na zapadu i da stalno reklamiras gradjansku neposlusnost.

Da te pitam:

Koliko je to Srba koji rade na Zaapadu kao i ti bilo " gradjanski neposlusno" i odbilo da plati porez u svoiim drzavama - porez od koga su placanjer bombe koje su padale po Srbiji. Naravno napisi koji su bili efekti te vase "gradjanske neposlusnosti"??

Savet:

De nam rode svojim primerom pokazi kako radi ta tvoja propagirana "gradajanska npmoslusnost"

Najgori otpad svih tih nacija eto to je Amerikanac!!!!

A koje je amerikanc nacije? Vi tupoglavi inntelegentni , pravoslvci, srboljubci, rusojubci,....

kad ce te jeddnom shvatiti da americka nacija ne postoji?

A toliko si glup da ne znas da nema americke nacije...

propale su i vece imperije od Amerika. To je samo jos jedan "dzin koji jede samog sebe" upravo svojom aroganicjom i nepostenjem. Evo ovih dana gledamo pocetak raspada finansijskog sistema u Americi. Ljudi bankrotiraju, kompanije i banke polako klize u propast, cene nekretnina drasticno padaju, a mi bi smo sa njima. Tuzno zar ne. Nasi politicari (oni koji zanaju engelski) trebalo da vise vremena provode na internetu da bi realnije sagledali stvari i cistije glave donosili odluke. U zivotu mozete naci alternativu za sve izuzev za smrt. Zar je Evropa naema???

Ako smo stali da nam jos rusija soli pameti o medjunarodnim pravima najbolje je izvrsiti samoubistvo. Vama pravoslavnim narorida kako se vidi u krvi je da solite pamet drugima kako treba zivjeti i kako se treba pridrzavati ljutski zakona A VI ste prvi koji pokazujete licnim primerima kako krsite sami te zakone to ste pokazali i jos pokazujete vasim primerima nije potrebno napominjati dovoljno je samo prelistati vase i ruske novine.Dosta bre vise jer ste postali neozbiljni kao mala deza.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.