Kosovo: Zalutali metak i prebijanje

Izvor: B92, Beta, 18.Feb.2009, 18:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kosovo: Zalutali metak i prebijanje

Gnjilane, Gračanica -- Na godišnjicu proglašenja nezavisnosti Kosova, u selu Donja Budriga, kod Gnjilana, sinoć je ranjen Vasko Arsić, a u Lipljanu su prebijana trojica mladića.

Vasku Arsiću iz sela Gornja Budriga hirurzi u bolnici u Gračanici danas su izvadili metak iz stopala, on će u bolnici ostati još nekoliko dana. U Gračanici je ukazana pomoć i dvojici Srba iz Lipljana, koji su se sinoć potukli sa Albancima.

Dvadesetčetvorogodišnji Vasko Arsić završio >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je u bolnici u Gračanici sa metkom u stopalu. Njegov život nije u opasnosti. Ranjen je, kako kaže, verovatno od zalutalog metka od šenlučenja kosovskih Albanaca.

"Bio sam sa drugom, krenuli smo kući i ispred kapije, kod mene kući, zalutali metak me je pogodio u nogu. Nismo čuli čak ni pucnjavu, to se desilo odjednom, drug i ja ne znamo kako. Danas bi trebalo da mi izvade metak iz noge", rekao je Arsić.

Portparol Kosovske policije za region Gnjilana Ismet Hašani rekao je da je u toku istraga, ali da je, po svemu sudeći, u pitanju povreda od zalutalog metka.

Drugi izgred zbio se u selu Brod, kod Štrpca, gde je na pravoslavnoj crkvi istaknuta zastava države Albanije. Pripadnici policije uklonili su zastavu.

U Štrpcu je veče uoči nezavisnosti Kosova uhapšen Albanac iz Kačanika, kod kojeg je, dok je sedeo u jednom kafiću, pronađena bomba.

U Lipnju su pred ponoć pretučeni Jovica Mirić i braća Ivan i Igor Trajković.

Trojica mladića pušteni su danas na kućno lečenje nakon ukazane pomoći u gračaničkoj bolnici.

Najteže je povređen Slaviša Trajković, kome su napadači drvenim palicama polomili ruku, dok su ostala dvojica mladića zadobila lakše povrede.

Napadnuti su novinarima kazali da ih je ispred Mirićeve kuće sačekala grupa Albanaca i bez upozorenja i povoda napala drvenim palicama.

Prema njihovim rečima, policija je nakon napada uhapsila S. K., Mirićevog komšiju Albanca.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Ranjen pištoljem ispred svoje kapije

Izvor: Blic, 18.Feb.2009

Vasko Arsić ranjen je u selu Donja Budriga kod Gnjilana iz vatrenog oružja, izjavio je načelnik Kosovsko-pomoravskog okruga Dragan Nikolić. Arsić (24) je ranjen juče, oko 17 časova, u trenutku kada je sa drugom bio ispred dvorišne kapije svoje kuće. ..Nikolić je preneo da, pre ngego što je...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.