Izvor: B92, 01.Jan.2011, 16:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kosovo: Povrede od pirotehnike

Priština -- Na Kosovu je više od 100 ljudi povređeno u novogodišnjoj noći od petardi i drugih pirotehničkih sredstava, saopštili su policija i Klinički centar u Prištini.

Najteži slučaj je bio u Prizrenu gde je povređeno jedno dete, koje je u teškom stanju prebačeno u Klinički centar u Prištini.

"Ukupno je primljeno 110 povređenih od pirotehničkih sredstava", rekli su dežurni u hitnoj službi Kliničkog centra u Prištini.

Portparol kosovske >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << policije Baki Kelani je rekao novinarima da su zabeležena i dva slučaja teških povreda od upotrebe vatrenog oružja.

Inače, u većini mesta na Kosovu je na trgovima organizovan doček Nove 2011. godine.

U ponoć mnogi građani su prisustovali organizovanom vatrometu na glavnom trgu Majka Tereza u Prištini, dok je gradonačelnik Isa Mustafa čestitao građanima sa željom da 2011. bude uspešnija godina.

Prvo dete u 2011. rođeno je pet minuta posle ponoći u Kliničkom centru u Prištini.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.