Izvor: B92, 16.Avg.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kosovo: Počinju pripreme za izbore

Priština -- Centralna izborna komisija na Kosovu ovlašćena je da počne tehničke pripreme za održavanje izbora na Kosovu.

Takvu odluku danas je potpisao zamenik šefa UNMIK-a Stiven Šuk. "Demokratski proces na Kosovu mora ići napred. Izborni zakon je dovršen i biće proglašen krajem avgusta", rekao je Šuk.

Šuk je rekao da je "važno da izbori ne ometaju definisanje finalnog statusa Kosova", navodi se u saopštenju UNMIK-a.

"Pažljivo ćemo pratiti >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pregovarački proces tokom narednih meseci", rekao je zamenik šefa UNMIK-a.

Šef UNMIK-a Joakim Riker će prve nedelje septembra objaviti datum održavanja lokalnih i parlamentarnih izbora na Kosovu, saopštio je UNMIK.

Kosovski pregovarački tim juče je preporučio šefu UNMIK-a da raspiše izbore za treću nedelju novembra, ali je ukazao da se održavanje izbora ni u kom slučaju ne sme koristiti za dalja odlaganja rešavanja statusa Kosova.

Mandat sadašnjeg saziva Skupštine Kosova ističe u novembru, dok je mandat lokalnih vlasti istekao u novembru prošle godine, ali su izbori odloženi zbog procesa utvrđivanja statusa Kosova.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.