Kosovo 27. oktobra dobija SSP

Izvor: EurActiv Srbija, 22.Okt.2015, 15:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kosovo 27. oktobra dobija SSP

Kosovo i Evropska komisija će 27. oktobra u Strazburu potpisati Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju (SSP), preneli su kosovski i evropski mediji pozivajući se na diplomatske izvore. Pošto pet zemalja EU ne priznaje Kosovo, primenjena je drugačija procedura od uobičajene, pa ugovor sklapa EU, >> Pročitaj celu vest na sajtu EurActiv Srbija << a ne zemlje članice, što je omogućeno Lisabonskim sporazumom o funkcionisanju Unije. Diplomate su AFP-u prenele da napredak na Kosovu nije zadovoljavajući i da Priština SSP treba da shvati kao podsticaj za veće napore, dok je Rojters preneo izjave da će biti ustupaka za Srbiju.
Opširnije...

Nastavak na EurActiv Srbija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kosovo i Evropska komisija 27. oktobra potpisuju SSP

Izvor: Blic, 22.Okt.2015

Kosovo i Evropska komisija će 27. oktobra u Strazburu potpisati Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju (SSP), preneli su kosovski i evropski mediji pozivajući se na diplomatske izvore...Potpisivanju će prisustvovati kosovski premijer Isa Mustafa, evropski komesar za proširenje Johanes Han i visoka...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta EurActiv Srbija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta EurActiv Srbija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.