Izvor: Blic, 08.Maj.2008, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kosačov: Rusija podržava potpisivanje SSP sa EU

Predsednik Srbije Boris Tadić sastao se danas sa predsednikom spoljnopolitičkog odbora ruske Dume Konstantinom Kosačovim, koji je istakao da Rusija u potpunosti podržava potpisivanje Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju Srbije sa Evropskom unijom i napore Srbije da postane punopravni član EU.



Kosačov je, osvrćući se na aktuelnu političku situaciju u Srbiji, ocenio da je u javnosti nametnuta lažna dilema Evropa ili Rusija, navodeći primer energetskog >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << sporazuma koji, kao multilateralni ugovor, uključuje ruske, srpske, ali i kompanije iz više zemalja EU, saopštila je Pres služba presednika Republike.

Predsednik Tadić je podvukao važnost principijelnog stava Rusije za očuvanje teritorijalne celovitosti Srbije i odbrane principa međunarodnog prava i, istovremeno, izrazio zadovoljstvo činjenicom da su odnosi dve zemlje u stalnom usponu. Tadić i Kosačov ocenili su i da postoji dovoljno prostora za unapređenje bilateralne saradnje, navedeno je u saopštenju.

Rusija dodelila Tadiću orden povodom Dana pobede

Ruska Federacija dodelila je orden predsedniku Srbije Borisu Tadiću povodom 9. maja, Dana pobede.

Tadiću je orden uručio savetnik za pitanja države i crkve ruskog predsednika Boris Kukičev, rečeno je Beti u kabinetu predsednika Srbije.

Orden povodom Dana pobede, Ruska Federacija je ustanovila na 50-tu godišnjicu obeležavanja pobede nad fašizmom.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kosačov o Sporazumu sa EU

Izvor: B92, 08.Maj.2008

Konstantin Kosačov (Fonet)..Beograd -- Predsednik spoljnopolitičkog odbora ruske Dume Konstantin Kosačov izjavio je da ne želi da se meša u debatu o potpisivanju SSP-a, jer je to unutrašnje pitanje Srbije... On je, u izjavi Tanjugu, naveo da ne podržava nijednu stranu u debati o Sporazumu o stabilizaciji...

Nastavak na B92...

Kosačov: Nismo protiv potpisivanja SSP - unutrašnja stvar Srbije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Maj.2008

BEOGRAD - Predsednik Srbije Boris Tadić sastao se danas sa predsednikom spoljnopolitičkog odbora ruske Dume Konstantinom Kosačovim, koji je istakao da Rusija u potpunosti podržava potpisivanje Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju Srbije sa Evropskom unijom i napore Srbije da postane punopravni...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.