Korisnici neće primetiti prelazak na digitalnu tv

Izvor: NaDlanu.com, 01.Feb.2012, 15:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Korisnici neće primetiti prelazak na digitalnu tv

BEOGRAD, 1. februara 2012. (Beta) - Poslovno udruženje kablovskih operatera Srbije (PUKOS) saopštilo je u sredu da korisnici kablovske televizije neće primetiti prelazak emitovanje televizijskog i radio programa u Srbiji sa analognog na digitalni signal.

BEOGRAD, 1. februara 2012. (Beta) - Poslovno udruženje kablovskih operatera Srbije (PUKOS) saopštilo je u sredu da korisnici kablovske televizije neće primetiti prelazak emitovanje televizijskog i radio programa u Srbiji sa analognog na digitalni signal.Korisnici će programe osnovnog paketa usluga moći da gledaju na standardnim televizijskim prijemnicima i neće morati da nabavljaju nikakve dodatne uredjaje, rekao je predsednik Skupštine PUKOS-a France Presetnik je na konferenciji za novinare u Beogradu.Kako je saopšteno, PUKOS (www.cable-serbia.rs) okuplja 46 malih i srednjih kablovskih operatera čije usluge koristi više od pola miliona domaćinstava u Srbiji, odnosno preko polovina korisnika kablovske televizije.Presetnik je rekao da osnovni paket kod domaćih provajdera sadrže preko 60 programa, koji uključuje i programe domaćih javnih servisa, dodajući da će u slučaju da korisnici žele da gledaju program u digitalnom signalu morati da uzmu dopunske pakete.U takvim slučajvima provajderi, koji i sada emituju program i analogno i digitalno, kako je rekao, obezbedjuju besplatno uredjaje za pretvaranje, takozvane "set top boksove" (Set Top Box).

Nastavak na NaDlanu.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.