Korbin: Politika prvo bombe, onda pregovori je propala

Izvor: N1 televizija, 12.Maj.2017, 18:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Korbin: Politika "prvo bombe, onda pregovori" je propala

Čelnik britanske opozicione Laburističke stranke Džeremi Korbin izjavio je u petak da nije pacifista i priznao je da je vojna akcija ponekad nužna, dok je pokušavao da osnaži spoljnopolitičke pozicije uoči parlamentarnih izbora narednog meseca.

Korbin, veteranski antiratni aktivista koji se protivi nuklearnom oružju, suočava se s optužbama konzervativaca premijerke Tereze Mej da bi on izložio Britaniju opasnosti ako osvoji vlast.

"Učinio bih sve da zaštitim >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << sigurnost i stabilnost našeg naroda i naše zemlje. Najbolja odbrana Britanije je aktivni angažman u traženju političkih rešenja svetskih problema", izjavio je on u govoru održanom u Londonu.

"To me ne čini pacifistom. Prihvatam da je vojna akcija, po međunarodnom pravu, istinsko poslednje čemu treba pribeći, u nekim okolnostima i neophodno", kazao je on, dodajući da će Laburisti ispuniti ciljnu cifru NATO od ulaganja dva posto BDP-a u vojsku.

Kritikovao je nedavne "jednostrane ratove i intervencije", rekavši da je pristup "prvo bombe, potom razgovori" propao i da Britanija ne bi trebala jednostavno da sledi Vašington.

"Britanija zaslužuje bolje od jednostavnog izmeštanja sigurnosti i prosperiteta naše zemlje u odaje Trampove Bele kuće" kazao je on, dodajući da iako želi snažne veze sa SAD, on ima svoje mišljenje.

Zato nema više držanja za ruku Donalda Trampa, laburistička vlada sprovodiće robusnu i nezavisnu spoljnu politiku stvorenu u Britaniji, kazao je on, dodajući kako je moguće da je Mej slušala Trampove savete tokom posete Vašingtonu.

Nastavak na N1 televizija...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.