Korać: Potpisati briselski sporazum

Izvor: B92, 06.Apr.2013, 15:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Korać: Potpisati briselski sporazum

Beograd -- Socijaldemokratska unija smatra da briselski sporazum u dijalogu Beograda i Prištine nema alternativu i da zato Srbija treba da ga potpiše.

"Srbija nema nikakvu stvarnu alternativu sem da potpiše ponuđeni sporazum. Ako ga ne potpiše sada, moraće da ga potpiše pod mnogo gorim okolnostima kasnije", naveo je lider SDU Žarko Korać u starančkom saopštenju.

On ističe da se "svi oni koji se junače i bukvalno navijaju za nepotpisivanje sporazuma, direktno zalažu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za novu izolaciju Srbije" istakavši da proces evropskih integracija Srbije ne sme da bude prekinut.

"Proces evropskih integracija je istorijska odluka od koje Srbija ne sme da odustane iz mnogo razloga - Svi oni koji se tome protive nikada nisu izneli ni jednu ozbiljnu političku alternativu", kaže Korać.

On navod i da bi "odustajanjem od procesa integracija, pod lažnim izgovorom da je "odložen", Srbija i formalno i suštinski sebe izolovala za dugi niz godina".

Prema njegovim rečima, time bi Srbija "oduzela sebi budućnost i u potpunosti izgubila sposobnost da makar i ograničeno vodi brigu o srpskoj zajednici na Kosovu".

Korać navodi i da "pregovori koje danas vodi Srbija ne mogu da promene realnost, da o položaju srpske zajednice na Kosovu ne odlučuje više Beograd, već Priština".

"Srbija na ovim pregovorima ne može da izgubi ono što više nema, suverenitet nad Kosovom. Ona može da izgubi samo ono što još uvek ima, odluku o svojoj budućnosti", smatra lider SDU.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Korać: Briselski sporazum nema alternativu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Apr.2013

Socijaldemokratska unija (SDU) smatra da briselski sporazum u dijalogu Beograda i Prištine nema alternativu i da zato Srbija treba da ga potpiše.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.