Izvor: B92, 11.Nov.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Koordinatori zamenjuju ministre"

Beograd -- Vojislav Koštunica najavio da će na sledećoj sednici Vlade biti odlučeno ko će zameniti ministre iz G17 koji su dali ostavke.

"Biće odredjeni koordinatori iz sastava Vlade za ona ministarstva na čijem su čelu bili ministri iz G17 plus", rekao je Koštunica, a prenosi Radio televizija Srbije.

Predsednik Vlade Srbije treba da ovlasti članove vlade koji će preuzeti ovlašćenja ministara finansija, poljoprivrede i zdravlja, funkcije koje su do sada >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << obavljali članovi stranke G17 plus.

Prema Zakonu o vladi, mandat potpredsednice vlade Ivane Dulić Marković i ministara finansija Mladjana Dinkića, poljoprivrede Gorana Živkova i zdravlja Tomice Milosavljevića prestao je 9. novembra, konstatovanjem njihovih ostavki u Skupštini Srbije.

Zakon o vladi propisuje da ovlašćenja ministra kome je prestao mandat vrši član vlade koga ovlasti predsednik vlade.

Državnim sekretarima dužnost prestaje sa prestankom dužnosti ministara i to, prema Zakonu o državnoj upravi, konstatuje vlada, koja postavlja nove državne sekretare.

Ministri iz G17 Plus su podneli ostavke zato što nisu nastavljeni pregovori Srbije sa EU.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.