Koordinator: romske porodice na ulici, pomoć ne stiže

Izvor: NaDlanu.com, 07.Nov.2012, 14:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koordinator: romske porodice na ulici, pomoć ne stiže

KURSSUMLIJA, 7. novembra 2012. (Beta) - Četiri romske porodice iz Kuršumlije ostale su bez smeštaja a Kancelarija za romska pitanja nije uspela da im obezbedi novi, zbog čega oni sada žive na ulici, izjavio je u sredu koordinator za romska pitanja Boško Ajdinović.

KURSSUMLIJA, 7. novembra 2012. (Beta) - Četiri romske porodice iz Kuršumlije ostale su bez smeštaja a Kancelarija za romska pitanja nije uspela da im obezbedi novi, zbog čega oni sada žive na ulici, izjavio je u >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << sredu koordinator za romska pitanja Boško Ajdinović."Pokušao sam na sve načine da im pomognem, bezuspesno sam se obraćao opštini, Nacionalnom savetu za romske manjine, pa su ti Romi ostali na ulici, snalaze se sami spavaju u ulazima, napuštenim automobilima", rekao je Ajdinović agenciji Beta i dodao da bi još toliko porodica uskoro moglo da ostane bez smeštaja.Ajdinović je kazao da su te porodice medju kojima ima i maloletne dece na razne načine ostali bez smeštaja, nekome se srušila kuća, a neki su dobili otkaze."Zaista ne znamo kako da im pomognemo...neki od njih spavaju u privatnoj auto perionici, uz odobrenje vlasnika, ali ni to nije rešenje", naveo je Ajdinović.Prema njegovim rečima, uskoro bi još četiri romske porodice sa 20-oro dece mogle da ostanu bez krova nad glavom jer su barake u kojima žive u jako lošem stanju.Romi koji žive na ulici i tim barakama, hrane se u Narodnoj kuhinji, gde dobijaju jedini obrok koji pojedu tokom dana.

Nastavak na NaDlanu.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.