Konkurs za objavljivanje knjiga mladih autora

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Mar.2015, 19:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Konkurs za objavljivanje knjiga mladih autora

Opština Kikinda i Banatski kulturni centar (BKC) raspisali su konkurs za objavljivanje tri prve knjige mladih autora do 30 godina iz Kikinde i dijaspore, saopštio je BKC.

Konkurs, koji će biti otvoren do 1. jula, odnosi se na autore koji do sada nisu objavili ni jednu knjigu.

Žiri će odabrati dva rukopisa autora sa teritorije Kikinde i jedan rukopis autora iz dijaspore za objavljivanje knjiga (do 64 strane, A5 formata) u ediciji "Prva knjiga" Banatskog kulturnog >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << centra.

Knjige BKC tradicionalno objavljuje uz podršku Opštine Kikinda.

Najbolje rukopise odabraće žiri u sastavu predsednik Dragan Batinić (književnik i novinar), Stanislava Hrnjak (članica Opštinskog veća zadužena za kulturu) i Radovan Vlahović (književnik i direktor BKC-a).

Potrebno je poslati rukopise (poezija, proza, esej ili književna kritika), biografiju i kontakt podatke, u tri primerka u štampanoj formi i u jednom primerku u elektronskoj formi na CD-u na adresu: Banatski kulturni centar, JNA 35, 23273, Novo Miloševo.

Rezultati konkursa biće objavljeni 1. septembra, a knjige će se pojaviti na 60. međunarodnom beogradskom sajmu knjiga.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Konkurs za objavljivanje prvih knjiga mladih autora

Izvor: Blic, 29.Mar.2015, 00:48

Opština Kikinda i Banatski kulturni centar (BKC) raspisali su konkurs za objavljivanje tri prve knjige mladih autora do 30 godina iz Kikinde i dijaspore, saopštio je BKC...Konkurs, koji će biti otvoren do 1. jula, odnosi se na autore koji do sada nisu objavili ni jednu knjigu...Žiri će odabrati...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.