Komšije nas nisu upozorile na monstruma

Izvor: S media, 28.Jun.2010, 22:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Komšije nas nisu upozorile na monstruma

Slobodan i Gordana, roditelji male M. J. koju je u subotu silovao i ubio Mladen Ogulinac (52) iz Starih Ledinaca, ogorčeni su na komšije koje su, kako kažu, znale ko je on, a niko ih nije upozorio, iako je njegova sestra čuvala M. J. i njenog brata.

„Doselili smo se ovde pre dve godine. Zašto nas niko od komšija nije upozorio ko je on, a ne da njegovu sestru puštamo u kuću da nam čuva decu? A sada svi pričaju da je hapšen zbog pokušaja silovanja, da je nasilnik”, >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << pitaju neutešni roditelji.

Roditelji još ne mogu da se pomire s tim da njihove mezimice više nema, da joj je život oduzeo monstrum, kako Ogulinca, nazivaju meštani Starih Ledinaca. Majci Gordani drhte ruke u kojima drži fotografiju svoje mezimice sa dve školske drugarice.

- Zlato moje... U nedelju je trebalo da ode kod moje majke u Karavukovo. Bila je bolesna, imala je astmu i radovala se odlasku kod bake… Htela bih da plačem, ali suza nemam više. Srce mi skamenjeno. Prepuklo je napola. Ali znam da moram da se držim zbog sinčića - kaže majka.

Gordana, koja radi u lokalnoj fabrici meda, priseća se da se u subotu sa decom M. J. i petogodišnjim sinom O. J. čula ujutro u 7.15, kada ih je pozvala telefonom da im kaže da je nestalo struje.

- Deca se kasnije nisu javljala na telefon. Dotrčala sam kući, dozivala ih, ali nisu odgovarala. Vrata su bila zaključana. Razbila sam prozor sa prednje strane, dozivala ih, ali se i dalje nisu javljala. Otrčala sam do prozora sa druge strane, razbila ga i videla sina O. M. umotanog u ćebe. Pitala sam ga gde je seka, a on mi je odgovorio da ju je odveo Mladen jer ju je zvala Vesna, žena koja ih je čuvala do početka maja - priča majka i objašnjava da nije imala ključ od kuće. Ogulinac je našao ključ za koji je znao gde su ga držali, otključao vrata, izveo devojčicu, a nakon toga zaključao kuću.

- Zašto tog dana nisam došla do kuće? A bila sam fer i prema Vesni. Kada mi je čuvala decu, umesto četiri hiljade, dala sam joj pet. Bilo mi je žao njenog deteta, on dečko ni za šta nije kriv. Čak je i moj suprug nekoliko puta išao kod Ogulinca da mu popravi nešto i dinara mu nije uzeo za to - priča majka i dodaje da joj je „jedan komšija rekao da je video kako krupniji čovek vodi moju ćerkicu u pidžami preko potoka”.

- Ne znam kako mu to nije bilo čudno - kaže Gordana J.

Otac Slobodan je smogao snage i krenuo ka potoku preko koga je monstrum odveo njegovu ćerkicu, a zatim je silovao i ugušio.

- Pre nego što je došla Žandarmerija, u subotu po podne sa dvojicom policajaca bio sam u potrazi sa ćerkicom. U šumici iznad Paščetove kuće video sam malu jastučnicu sa mrljama od čokoladnog mleka koje su prolili u petak. Ubrzo sam video ručice svog anđela... Tada mi je sve bilo jasno... On je od moje kuće napravio mrtvačnicu - kaže Slobodan, koji kada je našao telo svoje ćerke, rukom udario u staklo i povredio se.

Aleksandra Ž. Adžić - A. Lalić

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.