Komšić: Vilu „Bosanku“ dati BiH, a ne Republici Srpskoj

Izvor: Blic, 30.Avg.2008, 09:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Komšić: Vilu „Bosanku“ dati BiH, a ne Republici Srpskoj

Član Predsedništva BiH Željko Komšić zatražio je od Ambasade BiH u Beogradu da interveniše kod nadležnih organa Srbije, kako bi se sprečila prodaja vile „Bosanka" u Beogradu Vladi Republike Srpske.

Komšić je danas uputio pismo Ministarstvu spoljnih poslova BiH, tražeći da ta institucija da hitnu instrukciju Ambasadi BiH u Beogradu kako bi se sprečila kupovina vile u Beogradu za potrebe Vlade Republike Srpske, odnosno omogućila njena kupovina za potrebe države >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << BiH.

„Ako bi se u postupku dokazivanja vlasništva eventualno utvrdilo da vila 'Bosanka’ nije vlasništvo naše zemlje, državne institucije BiH bi trebalo da iskažu interes za kupovinu iste, imajući u vidu da je niz decenija u funkciji potreba BiH. U njoj bi se, pre svih, mogla smestiti Ambasada BiH u Beogradu koja sada nema trajno osiguran smeštajni prostor", saopštio je Komšić.

Vlada Republike Srpske je pre dva dana donela odluku da kupi vilu u Beogradu, u Užičkoj broj 5. Vlada RS je najavila da će se sa zahtevom za otkup tog rezidencijalnog objekta, obratiti Vladi Srbije.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.