Komšić: Državni udar

Izvor: Akter, 10.Dec.2015, 21:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Komšić: Državni udar

Vlada i sve institucije Republike Srpske prekidaju saradnju sa Sipom, Sudom i Tužilaštvom BiH zbog današnjeg akcije Agencije za istrage i zaštitu BiH u Novom Gradu

Predsednik Demokratskog fronta i poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH rekao je da je odluka Vlade Republike Srpske da sve institucije tog entiteta prekidaju saradnju sa pravosudnim organima BiH, klasičan državni udar.

"Ne mogu Milorad Dodik niti Vlade Republike Srpske zabraniti >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << SIPA, Sudu Bosne i Hercegovine i Tužilaštvu Bosne i Hercegovine da deluju. Ne propisuju Dodik i Vlada RS zakone. Postoje Ustav i zakoni Bosne i Hercegovine, a ovo je klasičan državni udar", rekao je Komšić.

Vlada RS donela je odluku da sve institucije Republike Srpske zbog današnjeg, kako tvrdi, protivustavnog postupanja Agencije za istrage i zaštitu BiH prekidaju saradnju sa SIPA, Sudom i Tužilaštvom BiH.

, u kojoj je uhapšeno pet osoba osumnjičenih za ratne zločine i pretresene su zgrade opštine, policije i komunalnog preduzeća.

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.