Izvor: B92, 12.Mar.2004, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Komisija sugeriše skidanje imuniteta Živkoviću

Podgorica -- Mandatno-imunitetska komisija Skupštine Crne Gore predložila je u petak parlamentu da skine imunitet poslaniku i političkom lideru Liberalnog saveza Crne Gore Miodragu Živkoviću, kako bi se protiv njega vodio krivični postupak u Osnovnom sudu. O odobrenju za vođenje krivičnog postupka protiv Živkovića poslanici će se izjasniti na sednici parlamenta, koja je zakazana za 23. mart.

Krivičnu prijavu protiv Živkovića podneo je premijer Crne Gore Milo Đukanović, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koji ga je tužio za klevetu jer je rekao da je Đukanović "korisnik usluga Moldavke S.Č", ključnog svedoka u aferi trgovine ženama. Za ovo krivično delo predviđena je novčana kazna od pet do 14 hiljada evra.

Za skidanje imuniteta Živkoviću glasala su dva člana komisije iz Demokratske partije socijalista, dok je predstavnik Socijaldemokratske partije bio protiv. Predstavnici opozicije nisu učestvovali u radu komisije pošto ona ima ukupno pet članova.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.