Komandant Soko na listi lažnih veterana

Izvor: B92, 17.Sep.2018, 13:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Komandant Soko na listi "lažnih veterana"

Priština -- Skandalima sa lažnim veteranima OVK nema kraja, piše portal Ljajm i otkriva da se na njima nalazi i Sami Ukšini, poznatiji kao komandant Soko.

Soko je bio deo Kumanovske grupe i trenutno služi zatvorsku kaznu u makedonskom zatvoru.

Prema pisanju portala, ovaj skandal je izazvalo revolt porodice i saboraca komandanta Ukšinija, a društvene mreže su preplavljene postovima o njemu dok je bio u OVK.

Oglasio se i Sokolov brat Džafer Ukšini, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koji kaže da su se na "lažnoj listi" veterana našli i neki "pravi borci", što je, kako je ocenio, sramota za tužioca Eleza Bljakaja.

Inače, Specijalno tužilaštvo je podiglo optužnicu protiv 12 osoba za koje se kaže da su namerno prekoračili svoja ovlašćenja tako što su nezakomito omogućili drugima da dobiju status veterana i na taj način su oštetili kosovski budžet višemilionskom cifrom.

Optužnica je već podneta Osnovnom sudu u Prištini protiv: Agima Čekua, Noureddina Lustakua, Sadika Halitjaha, Škumbina Demaliaj, Kelea Gašija, Šukri Bujaja, Ahmeta Dakua, Rustema Beriše Faika Fazliua, Smajl Eleza, Fadilja Šurdhaja i Džavita Jašarija.

Ovaj slučaj "lažnih lista" kosovskih veterana je započeo tužlak Elez Bljakaj, koji je ranije podneo ostavku zbog, kako je tvrdio, stalnih pretnji koje je dobijao od raznih osoba.

Komentarišući optužnice, Bljakaj je za "Svet danas", rekao da se nada da će protiv njih biti sprovedeno pošteno suđenje. "Sve što treba reći je već rečeno! Stvari moraju da krenu napred, nadam se pravednom i fer radu tužilaštva ", rekao je Bljakaj.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Komandant Soko na listi "lažnih veterana"

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Sep.2018

Skandal sa listama lažnih veterana tzv. OVK nema kraja, piše portal Ljajm i otkriva da se na tim listama nalazi i jedan od najprepoznatljivih komandanata tzv. OVK na Kosovu i u Makedoniji, Sami Ukšini, poznatiji kao komandant Soko...Soko je bio deo Kumanovske grupe i trenutno služi zatvorsku kaznu...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.