Izvor: S media, 11.Sep.2012, 22:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Komandant Kfora: Imamo tajni plan za sever Kosova

Novoizabrani komandant Kfora Folker Halbauer, koji je danas prisustvovao prvoj liturgiji u obnovljenoj Mitropoliji u Peći, izjavio je da je trenutno najvažnije da se uspostavi politički dijalog Beograda i Prištine i da postoji plan za rešenje pitanja severa Kosova, ali da njegovi detalji nisu za javnost.

Halbauer je na poziv episkopa Raškoprizrenskog Teodosija prisustvovao liturgiji u Mitropoliji u Peći, prvoj koja je posle ratnih sukoba na Kosovu i Metohiji. >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << On je novinarima izavio da je već u prvoj nedelji preuzimanja mandata prisustvovao važnim događajima.

"Ova dva dana su za mene pozitivni znaci dobrog razvoja, juče sam prisustvovao jednom vrlo važnom događaju u kososvskom parlamentu, povodom završetka međunarodnog nadgledanja nezavisnosti , a danas sam prisustvovao osvećenju i liturgiji u ovom obnovljenom hramu", rekao je Halbauer, prenela je TV Most.

On je naglasio da će, kao i njegov prethodnik komandant Drevs, koji je, kako je rekao, učinio značajne korake u osiguranju bezbednog okruženja za sve građane, i on biti posvećen istim ciljevima i nastaviti u tom smeru.

Na pitnje da li postoji plan za rešenje krize na sveru Kosova komandant Kfora je odgovorio potvrdno.

"Normalno je da planovi uvek postoje, ali operativni detalji nisu za javnost”, rekao je Halbauer, naglasivši da je "u ovom trenutku najvažniji politički dijalog obe strane”.

(Tanjug)

Foto: Beta/AP

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.