Kolundžija: Niko ne sme ugroziti put u EU

Izvor: Glas javnosti, Beta, 23.Feb.2011, 07:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kolundžija: Niko ne sme ugroziti put u EU

BEOGRAD - Šefica poslaničke grupe Za evropsku Srbiju Nada Kolundžija rekla je da nijedno personalno rešenje u vladi, koje bilo koja stranka predloži, ne sme da ugrozi evropski put Srbije. Kolundžija je dodala da je u medijima videla napise da postoje primedbe Evropske unije na kandidata za novog ministra zdravlja Zorana Stankovića zbog njegove bliskosti sa haškim beguncem Ratkom Mladićem.

"Vrlo ozbiljno >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << treba razmotriti te prigovore, njihovu osnovanost i moguće posledice koje bi Srbija mogla da ima ukoliko ne uvaži te prigovore", kazala je Kolundžija.

Upitana da li bi Demokratska stranka (DS) išla toliko daleko da kaže G17 plus da Stanković ne može da bude kandidat za ministra zdravlja, Kolundžija je kazala da bi DS uvek išla dovoljno daleko kako bi se otklonile sve prepreke Srbije na putu ka EU.

"Išli smo uvek tako daleko da otklonimo sve prepreke koje stoje na putu Srbije ka EU. Ovde se radi o ostvarivanju strateškog cilja Srbije, a to je sticanje statusa kandidata i punopravno članstvo u EU. Na tom putu nijedno personalno rešenje nijedne stranke ne sme da bude smetnja", kazala je Kolundžija.

Cvetković iznosi imena za 15 dana

Kolundžija je još kazala da će premijer Srbije Mirko Cvetković u narednih 15 dana izaći sa konkretnim predlozima o rekonstrukciji Vlade Srbije.

Prema njenim rečima, DS redovno analizira rad svih svojih predstavnika i nosilaca javnih funkcija i da neće biti problem da se utvrdi šta je ono što treba menjati u dosadašnjem radu, dinamici rada i u personalnim rešenjima.

"To će biti jednostavan zadatak sa stanovišta kriterijuma koji je DS pred svakog postavila kada vrši javnu funkciju", rekla je Kolundžija.

Šefica poslaničke grupe "Za evropsku Srbiju" je kazala da je za DS bitno da se rekonstrukcijom postigne efekat, odnosno da se podstakne vlada na energičnije akcije u ostvarivanju ciljeva i otklanjanju problema koji postoje u realizaciji tih ciljeva.

"Naravno da bi po mom osećaju bilo značajno kada bi se ovog puta pokazalo i da manja vlada može da bude i treba da bude racionalnija ali i efikasnija", kazala je Kolundžija.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.