Kolundžija: Građani Beograda žrtve formiranja republičke vlade?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Maj.2008, 22:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kolundžija: Građani Beograda žrtve formiranja republičke vlade?

BEOGRAD - Funkcioner Demokratske stranke Nada Kolundžija ocenila je da građani Beograda ne zaslužuju da budu žrtvovani zarad formiranja republičke vlade i istakla da ne postoji politička spremnost stranaka, pre svega okupljenih oko liste "Za evropsku Srbiju", da takvu kaznu nametnu Beograđanima.

"Građani Beograda, kao i građani Vojvodne i cele Srbije, većinski su glasali za nastavak evopskog puta Srbije. Beograđani nisu glasali drugačije u odnosu na republičku >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << vlast, oni su većinski glas dali za političke snage koje su proevropske", rekla je Kolundžija.

Ona je dodala da "ostaje da se vidi kuda će dalje ići razgovori u danima koji predstoje" istakavši da veruje da predstoje i formalni razgovori koalicije "Za evropsku Srbiju" sa koalicijom okupljenom oko SPS.

"Ta koalicija ima veliku šansu da Srbiji omogući evropski put, ali i šansu za sebe kao partiju, da obezbedi poziciju moderne evrospke levice", rekla je Kolundžija komentarišući izjave funkcionera SPS i SRS da će koalicioni sporazum o formiranju gradske vlasti biti uskoro potpisan.

Prema njenim rečima, odluka jeste na koaliciji SPS-PUPS-JS, ali ona ne može da računa "da će građani nekih gradova biti žrtvovani zarad formiranja republičke vlade".

Kolundžija je podvukla da "socijalisti ne procenjuju dobro sadašnju situaciju ukoliko računaju da je moguće praviti jedan dogovor na republičkom nivou, a drugi, kojim bi građane Beograda kaznili zarad republicke vlade dovođenjem radikala na vlast".

"Ono što je sada pitanje jeste pozicija SPS i na njima je da donesu odgovornu odluku. Oni sada imaju šansu da pomognu da Srbija nastavi putem evropskih integracija ili da pomgnu onima koji će Srbiju odvesti u samoizolaciju", rekla je ona.

Kolundžija je objasnila da radikali "očiglednom, potpuno histeričnom užurbanošću da što pre formiraju gradsku vladu pokušavanju da ponište loš izborni rezultat, da predstave da Beograđani nisu glasali za svoj evropski put nego za radiklasu vladu, a koalicija D S S-NS da sakrije da su na taj način zapravo prevarili građane Beograda".

Ona je rekla da je ta koalicija posle izbora pokazala da je njihova spremnost da formiraju vlast sa radikalima bila nešto što su krili tokom izbora i dodala da je sasvim sigurno da pokrajinski rezultati drugog izbornog, većinskog kruga, dokazuju da su građani spremni da kazne takvu prevaru.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.