Koha Ditore: Nema blokade uvoza iz Srbije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Jan.2009, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Koha Ditore": Nema blokade uvoza iz Srbije

PRIŠTINA - Najviši predstavnici Ministarstva trgovine i industrije Kosova obelodanili su da vlada, i pored toga što je obavila sve potrebne pripreme, neće preduzeti nijedan korak u pravcu blokade uvoza iz Srbije, jer očekuje rešavanje problema na međunarodnom nivou, tvrdi prištinski dnevnik "Koha Ditore".

Samo pre nekoliko dana predstavnici privremene vlade su izjavili da je "Kosovo spremno da na recipročan način odgovori Srbiji i Bosni i Hercegovini blokadom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << uvoza njihove robe na Kosovo".

U međuvremenu, dobro obavešteni izvori lista izjavili su da kosovska vlada neće moći da na adakvatan način odgovori Srbiji, što se tiče blokade uvoza roba, jer za to ne postoji podrška međunarodnog faktora koji je prisutan na Kosovu.

Ministar trgovine i industrije Lutfi Žarku, nije želeo da komentariše te tvrdnje, rekavši da je volja vlade da se reši problem kršenja sporazuma CEFTA, što, kako je rekao, čini Srbija, i da Kosovo ne želi da bude deo kršenja tog sporazuma.

On je priznao da su predstavnici vlade imali intenzivne susrete sa međunarodnim faktortima povodom tog pitanja.

Od 3. decembra prošle godine Srbija i BiH su blokirale uvoz i tranzit robe sa Kosova zbog toga što robu prate izvozna dokumenta sa pečatima carine Kosova, a ne carine UNMIK-a, kao do sada.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.