Koalicija Most: Fantastični rezultati

Izvor: Akter, 08.Nov.2015, 22:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koalicija Most: Fantastični rezultati

Predstavnici hrvatske regionalne stranke Most izrazili su danas zadovoljstvo rezulatima izlaznih anketa prema kojoj je ta partija osvojila 18 mandata u novom sazivu Sabora

"Očekivali smo između 9 i 12 poslanika, a ovo je fantastično i ako ovo potvrde i izborni rezultati bez Mosta se definitivno u političkom životu u sledeće četiri godine neće moći ništa", izjavio je funkcioner Ivan Lovrinović.

On je ocenio da su SDP i HDZ dve strane iste političke medalje >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << i poručio da s Mostom nema političke trgovine.

Prema izlaznim anketama koje su po zatvaranju birališta objavile tri nacionalne televizije, dve vodeće koalicije - Hrvatska raste predvođena SDP-om i HDZ-ova Domoljubna koalicija - osvojile su po 56 mandata na današnjim parlamentarnim izborima, što znači da nijedna neće moći samostalno da formira vladu. Za izbor vlade treba većina glasova u Saboru, odnosno 76.

Most nezavisnih lista je nova politička opcija koja je okupila liste i pojedince različitih političkih profila. Stranku vodi 36-godišnji gradonačelnik Metkovića Božo Petrov. On je uoči izbora potpisao i overio izjavu da nakon parlamentarnih izbora neće stupiti u koaliciju ni s jednom od vodećih hrvatskih političkih stranaka bez prihvatanja reformi.

Nastavak na Akter...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.