Izvor: B92, 21.Apr.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Ko krije ugovor od Vojvođana?"

Novi Sad -- Bojan Kostreš traži informacije o ugovoru o koncesiji za autoput Horgoš-Požega.

Predsednik Skupštine Vojvodine Bojan Kostreš uputio je žalbe Poveriniku za informacije od javnog značaja Rodoljubu Šabiću jer mu nadležne institucije nisu u zakonskom roku dostavile tekst Ugovora o davanju koncesije za izgradnju i korišćenju autoputa Horgoš-Požega.

Kostreš je 2. aprila 2007, u skladu sa Zakonom o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << tražio tekst ugovora od Vlade Srbije, Ministarstva za kapitalne investicije i Ministarstva finansija, ali nijedna od te tri institucije nije ispunila zakonsku obavezu, kaže se u saopštenju.

Ugovor o davanju koncesije za izgradnju, korišćenje i održavanje autoputa je 30. marta 2007. potpisao ministar Velimir Ilić s konzorcijumom koji čine FCC Construction S.A i Alpine Mayreder Bau GmbH.

"Sada je već sasvim očigledno da je u pitanju pokušaj da se sadržaj ugovora sakrije od svih koji nisu spremni da poveruju da je taj ugovor u njihovom interesu. Ostaje sve veća sumnja da su tim ugovorom oštećeni ne samo građani Vojvodine, već i država Srbija. Ako nije tako, zbog čega se ugovor i dalje krije?”, navodi Kostreš.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.