Izvor: B92, 23.Feb.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Klub Naisa zadovoljan što je igrao

Tatabanja -- Danas je odigrana utakmica između kluba Naisa i kosovskog Vlaznimija, koja je bila izvor kontroverzi, a niški tim je pobedio.

Rukometašice Naise iz Niša pobedile su ekipu Vlaznimija iz Đakovice sa 42:14 u osmini finala Čelendž kupa u mađarskom gradu Tatabanja. Revanš se igra sutra, a domaćin je Vlaznimi. Utakmica je odigrana bez publike, uz jake snage obezbeđenja.

Na meču su bile istaknute zastave Srbije za Naisu, Evropske rukometne federacije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << (EHF) za Vlaznimi, zastava Čelendž kupa, kao i zastave zemalja sudija i delegata, Mađarske i Slovačke.

Trener Naise Svetislav Jovanović rekao je posle meča da je pobeda očekivana.

"Ništa nismo znali o Vlaznimiju pre utakmice. Pokazali smo na terenu da smo bolji i da smo zaslužneo pobedili. Bilo je malo teško pripremiti ekipu zbog političke situacije", rekao je on.

Kapitenka Naise Nada Micić istakla je da joj je drago da je utakmica odigrana, a pobedu je posvetila rukometašicama Kikinde, koja je na preporuku Vlade Srbije odustala od igranja sa kosovskom ekipom, zbog čega je EHF suspendovao na dve godine.

"Hvala Bogu da je odlučeno da igramo ove utakmice. Bilo je malo pritisaka na početku, ali ovo je sport. Kasnije se uopšte nismo obazirale na to. Biće nam teško da se motivišemo za sutrašnju, ali ćemo je odraditi", rekla je Micićeva.

O sportskim aspektime te utakmice na sportskim stranicama sajta B92.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.