Kina odbacila optužbe za narušavanje indijske granice

Izvor: Vostok.rs, 23.Apr.2013, 11:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kina odbacila optužbe za narušavanje indijske granice

23.04.2013. -

Kineska vlada je negirala da je vojska ove zemlje prošle nedelje prešla granicu sa Indijom i postavila kamp na Himalajima, prenose indijski mediji. Ranije, ministar odbrane Indije upozorio je Peking da će Indija zaštiti svoje granice, ali nije potvrdio direktne optužbe koje su se pojavile u medijima. Prema podacima novinara, kineski vojni logor se nalazi na Indijskoj teritoriji, 10 kilometara od granice. Teritorija na indo-kineskoj granici na Himalajima, predmet je spora između Delhija i Pekinga.

Izvor: Glas Rusije, foto: EPA    

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Indija optužila Kinu za otimanje sporne teritorije na Himalajima

Izvor: Vostok.rs, 24.Apr.2013, 08:21

24.04.2013. -..MSP Indije je izrazio protest protiv razmeštanja kineske vojske na spornoj teritoriji na Himalajima i zatražio da se kineski vojnici hitno vrate na mesto stalne dislokacije...Kina tvrdi da njena vojska nije ušla na indijsku teritoriju, nego da patrole idu po kineskoj strani faktičkog...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.