Kikinda daruje tek rođene sugrađane

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Jul.2022, 14:08

Kikinda daruje tek rođene sugrađane

Nastavljajući lepu tradiciju, kikindska Gradska uprava pripremila je poklon pakete za najmlađe sugrađane i njihove roditelje. Za sto trideset dvoje devojčica i dečaka, rođenih tokom aprila, maja i juna, obezbeđeni su bebi-paketi, sa osnovnim stvarima.

Torba, pelene, multifunkcionalna stolica, kao i druge uvek korisne stvari, neophodne u prvim mesecima svake bebe, obradovale su roditelje devojčica i dečaka, beba rođenih u Kikindi u periodu april, maj i jun.

Među >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << srećnim roditeljima najmlađih Kikinđana bile su i dve mame koje su sa nama podelile utiske.

"Znači nam ovaj poklon. I za prvu bebu, devojčicu, dobili smo bebi-paket i stolicu, i, evo još uvek nas služi. Stvarno, velika pomoć", kaže za RTV Jelena Bukva iz Kikinde.

"Veoma nam znači. Za ćerku smo dobili stolicu pre tri godine, a sada je dobio i Vukan. Drago nam je što smo došli, da se družimo sa drgim bebicama", ističe Stefanija Mesaroš.

Akcija dodele bebi-paketa postala je u Kikindi lepa tradicija.

Uz taj simboličan gest, Gradska uprava realizuje različite vidove finansijske podrške roditeljstva, kao i druge podsticajne mere za poboljšanje nataliteta:

Nikola Lukač, gradonačelnik Kikinde kaže da se nastavlja tradicija dodeljivanja bebi-paketa.

"To su prosto nastojanja grada da pomogne sugrađanima u prvim danima roditeljstva. Naravno, i u narednom periodu nastavljamo sa merama podrške", zaključuje Lukač.

Prema podacima iz Matičarske službe kikindske Gradske uprave, od početka godine u Kikindi su rođene 262 bebe, što je 16 beba više nego u istom periodu prošle godine.

Već taj podatak, sam po sebi, razlog je za radost.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.