Izvor: B92, 19.Feb.2003, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Karla del Ponte završila posetu Skoplju

Skoplje -- Glavna tužiteljka Haškog tribunala Karla del Ponte otputovala je u sredu uveče iz Skoplja, a da prethodno nije iznela više detalja o pet slučajeva koji se tiču Makedonije, a koje istražuje Međunarodni sud za ratne zločine u Hagu.

Del Ponteova se tokom popodneva sastala sa makedonskim ministrom policije Harijem Kostovim, ali sa tog sastanka nije izdato nikakvo saopštenje, niti je bilo izjava za novinare. Makedonski mediji večeras komentarišu da je cilj posete >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Karle del Ponte ostao nejasan i da su javnosti pruženi samo šturi podaci o njenim razgovorima sa makedonskim zvaničnicima. Kako javlja agencija Frans pres, Del Ponteova je u sredu kratko boravila na Kosovu, gde se na aerodromu Slatina, zapadno od Prištine, sastala sa šefom UNMIK-a Mihaelom Štajenrom. Del Ponteova je rekla da joj je Štajner preneo da je bivši pripadnika OVK Fatmir Limaj, koji je pred Haškim tribunalom optužen za ratne zločine nad Srbima i Albancima, bio javno objavio da će se predati Tribunalu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.