Izvor: B92, 17.Jan.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Karić o Koštunici: Najcrnji đavo

Beograd -- Lider PSS-a Bogoljub Karić je oštro napao premijera Vojislava Koštunicu u govoru na mitingu PSS-a održanom na Trgu Republike.

Bogoljub Karić konačno je rasvetlio misteriju oko mesta svog boravka, popevši se na binu na mitingu svoje stranke. On je negirao umešanost u afere koje su pripisane njemu, njegovoj porodici i poslovnim saradnicima i optužio Vojislava Koštunicu da koordinira medijskom hajkom protiv porodice Karić.

Govoreći o srpskom premijeru, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Karić je rekao da ga je svojevremeno nazivao "patrijarhom srpske demokratije", ali se zapravo radi o "najcrnjem đavolu". On je kazao da afere koje su mu pripisivane služe Koštunici da skrene pažnju sa činjenice da je prodao Kosovo.

"Koštunici ne smetaju lopovi, izdajnici koji sede pored njega, oni koji su opljačkali Nacionalnu štedionicu i druge banke, ne smeta mu ni to što se Srbija smanjuje do beogradskog pašaluka. Njemu smetam ja i Pokret snaga Srbije, jer sve to znam. Znam i kako je organizovana kampanja protiv Zorana Đinđića, jer se isti scenario sporovodi i protiv mene", rekao je Karić.

Inače, miting, kome je prisustvovalo oko tri hiljade građana, je protekao u mirnoj atmosferi, dok su govornici uglavnom zahtevali raspisivanje vanrednih izbora. Od političara su se obratili Ljiljana Nestorović i Slobodan Orlić, poslanici SDP-a iz poslaničkog kluba "Za evropsku Srbiju", bliskog Karićevom PSS-u.

Saobraćaj na Trgu Republike se za vreme održavanja skupa odvijao normalno, a nije primećeno veće prisustvo policije.

Politička motivacija u aferi Mobtel

Povodom nagađanja u javnosti da se u slučaju Mobtela radi o isključivo političkoj, a ne pravnoj akciji, Vukadinović je, gostujući u Poligrafu B92, rekao da, iako postoji politička motivacija, nije uverljivo taj slučaj svoditi samo na politički nivo. "To nije uverljivo čak ni za advokate Bogoljuba Karića, a kamoli za širu javnost", kaže Vukadinović.

"Jedna je stvar šta je navelo Vladu ili one koji su o tome odlučivali da krenu u taj odlučan obračun. Jasno je da takva akcija nije mogla biti pripremljena preko noći, na njoj je trebalo dosta raditi i mnogo podataka prikupiti. Jedan deo toga javnosti je bio poznat i ranije, neki od tih podataka su cirkulisali, neki, bogami, nisu, ali rekao bih da to nije tema za dan. Prošla godina okončana je, u političkom smislu, aferom Mobtel i sukobom Vlada-Bogoljub Karić, a mislim da će i 2006. još neko vreme biti u znaku tog sukoba", kaže Vukadinović.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.