Karamarko: Otvoreni smo za saradnju

Izvor: Akter, 09.Nov.2015, 10:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Karamarko: Otvoreni smo za saradnju

Lider Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) Tomislav Karamarko izjavio je večeras da je ta stranka otvorena za saradnju sa svima, bez obzira na stranačke razlike

"Otvoreni smo za saradnju sa svima, bez obzira na stranačke razlike, jer postoji nadstranka koja se zove Hrvatska. Postoji najvažniji posao, a to je borba za kvalitetu života", rekao je Karamarko u obraćanju javnosti.

On je istakao da je njegova stranka pobedila na izborima, da je većina građana glasala >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << za promene  i ocenio da je "apsurdno da oni protiv kojih su građani glasali traže novi mandat".

Karamarko je utvrdio da će do kraja prebrojavanja glasova biti povećana razlika u broju mandata u korist koalicije okupljene oko HDZ.

Lider HDZ je naglasio da "stranka koja je dobila najviše glasova mora predvoditi borbu za drugačiju Hrvatsku".

On je čestitao partiji Most na, kako je rekao, zavidnom izbornom rezultatu.

Na oko 50 odsto prebrojanih glasova najviše poslanika je osvojila Domoljubna koalicija okupljena oko Hrvatske demokratske zajednice - 61, koalicija Hrvatska raste oko Socijaldemokratske partije 53 mandata, a nova regionalna partija Most 19 poslaničkih mandata.

Istarski demokratski savez je osvojio četiri poslanika, dok su još dve manje partije osvojile po još dva mandata i dve po jedan mandat.

Za obrazovanje vlade je potrebno 76 poslanika.

Nastavak na Akter...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.