Kampanja za Vrbas pod lupom

Izvor: B92, 10.Okt.2013, 17:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kampanja za Vrbas pod lupom

Beograd, Vrbas -- Agencija za borbu protiv korupcije organizovala terensko posmatranje izbornih kampanja za lokalne izbore u Vrbasu, nakon navoda medija o "spornim aktivnostima".

Kako je saopšteno, monitoring Agencije obuhvata praćenje aktivnosti svih političkih subjekata koji su proglasili izborne liste.

"Napominjemo da su politički subjekti, na osnovu Zakona o kontroli finansiranja političkih aktivnosti, u obavezi da 30 dana po objavljivanju konačnih rezultata izbora >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Agenciji za borbu protiv korupcije dostave Izveštaj o troškovima izborne kampanje. Agencija će proveravati da li su svi politički subjekti dostavili izveštaje, kao i da li su oni formalno i sadržinski ispravni. Protiv svih političkih subjekata koji eventualno prekrše Zakon, Agencija će pokrenuti odgovarajuće postupke, a javnost će biti blagovremeno obaveštena", navodi se u saopštenju Agencije.

Podsetimo, u ponoć počinje izborna tišina, a građani Vrbasa će na lokalnim izborima u nedelju, 13. oktobra, moći da biraju između osam izbornih lista stranaka i koalicija.

Na izborima će učestvovati lista koalicije SPS-PUPS-JS i Saveza vojvođanskih Mađara, zatim lista koju predvodi Srpska napredna stranka, lista predvođena Demokratskom strankom na kojoj su i Ujedinjeni regioni Srbije, pa koalicija Liberalno-demokratske partije i Lige socijaldemokrata Vojvodine. Na izbore izlazi i Demokratska stranka Srbije sa svojom listom, Srpska radikalna stranka, zatim pokret Dveri, kao i Grupa građana "Svi zajedno".

Na predizbornim mitinzima učestvovali su lideri gotovo svih političkih partija koje izlaze na izbore.

Proteklih dana organizovan je i fudbalski meč lokalnog Vrbasa sa rezervistima Crvene zvezde, kao i neki koncerti, što je u medijima dovođeno u vezu sa izborima.

Predstavnici opozicije su danas govorili izbornoj kampanji, pa su iz DS upitali "otkud kolona vozila u Vrbasu", dok je LDP naveo da je "poseta predsednika vrsta pritiska na birače".

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Agencija za borbu protiv korupcije prati izbore u Vrbasu

Izvor: Blic, 10.Okt.2013

Agencija za borbu protiv korupcije organizovala je terensko posmatranje izbornih kampanja političkih subjekata za izbor odbornika 13. oktobra u Vrbasu...Povodom medijskih objava uoči početka izborne tišine u opštini Vrbas, pratiće se aktivnosti svih političkih subjekata koji su objavili izborne...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.