Kamere pomogle policiji da pronađe otetog Petra

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Okt.2019, 11:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kamere pomogle policiji da pronađe otetog Petra

Načelnik Uprave kriminalističke policije MUP-a Srbije Dejan Kovačević kaže da je za pronalazak otetog dečaka Petra Mitrovića (13) iz Stare Pazove ključni bio snimak sigurnosne kamere sa privatnog objekta.

On je za Tv Pink rekao da je najverovatnije motiv otmice bio materijalne prirode, jer je porodica Mitrović ugledna i imućna, ali radnička porodica.

Dečak je otet u Zmaj Jovinoj ulici u centru Stare Pazove u subotu uveče dok se vraćao kući na biciklu, a >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << nakon 23 sata potrage policija ga je našla u zabačenoj, napuštenoj kućici u naselju Belegiš.

"Cilj im je bio da namame i starijeg brata. To se moglo zaključiti iz SMS poruka. Nisu uspeli da sprovedu ono što su želeli, nisu imali vremena da traže otkup, osim da malom Petru donesu doživotnu traumu", rekao je Kovačević.

Navodi da su otmicu izvršili otac i dva sina i njihov prijatelj, i da su svi evidentirani u policiji kao višestruki vršioci krivičnih dela.

Porodica je, kako je rekao, tokom potrage za dečakom sarađivala sa policijom - dostavljen im je telefon starijeg sina u kom su bile prepiske sa bratom kada je otet, a zapravo su otmičari slali poruke kako bi i njega namamili, obavešteni su i o komunikaciju koju je majka imala sa sinom i kada je čula "skinite mi ovo sa očiju".

Kovačević kaže da su prvi put bili uplašeni za dečaka kada se pojavila lažna vest u medijima u nedelju oko 22.30 da je dečak pronađen i kaže da mu je tada prvi put prošlo kroz grlavu "Bože šta će se sada desiti".

Strahovali su da otmičari tada ne naude dečaku.

Petar je pronađen i oslobođen u 23.45 sati.

"Širenje dezinformacija u medijima može da odmogne policiji", naglasio je on.

Podseća da je dečak proveo 23 sata u napuštenoj kući bez struje i vode, ali da je bio "prilično stabilan" kada su ga pronašli.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.