Izvor: B92, 14.Nov.2003, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kako će se u nedelju glasati na Kosovu

Beograd -- Građani Kosova moći će u nedelju da glasaju na izborima za predsednika Srbije na 248 biračkih mesta u 19 opština, na kojima je u birački spisak upisano ukupno 96.459 birača. Glasanje će biti organizovano u mestima u kojima živi značajniji broj Srba. U odnosu na prošle izbore, smanjen je broj biračkih mesta u opštini Štrpce, ali će biti otvorena glasačka mesta u nekim drugim kosovskim opštinama, rekla je u petak agenciji Beta koordinator CeSID-a za Kosovo Milena >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Jakšić.

U Štrpcu će biti 17 biračkih mesta manje nego prošli put. U Kosovskom okrugu, izbori će biti održani u pet opština, na 86 biračkih mesta, na kojima će moći da glasa 29.339 građana Prištine, Kosova Polja, Obilića, Lipljana i Štrpca. U Kosovskomitrovačkom okrugu glasaće se u šest opština, na 103 biračka mesta. U Kosovskoj Mitrovici, Leposaviću, Zubinom Potoku, Vučitrnu, Srbici i Zvečanu u biračke spiskove upisano je ukupno 46.732 građana. U nedelju će glasati i 12.437 građana Kosovskopomoravskog okruga. Pedeset biračkih mesta biće otvoreno u četiri opštine - Kosovskoj Kamenici, Novom Brdu, Gnjilanu i Vitini. U Pećkom okrugu biće otvoreno šest biračkih mesta u dve opštine - Peći i Istoku - u kojima će na šest biračkih mesta moći da glasa ukupno 914 građana. Tri biračka mesta biće otvorena u dve opštine Prizrenskog okruga, dva u Orahovcu i jedno u Prizrenu, na kojima će moći da glasa 1.037 birača.

Policija UNMIK-a, prema njenim rečima, neće obezbeđivati biračka mesta, ali će organizovati pratnju za transport materijala do najnebezbednijih biračkih mesta. CeSID će pratiti tok glasanja na svih 248 biračkih mesta, na kojima će biti raspoređeno njegovih 310 posmatrača, a još 20 mobilnih timova će obilaziti enklave.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.