Kada će Srbija dobiti novu Vladu?

Izvor: Telegraf.rs, 16.Jun.2017, 12:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kada će Srbija dobiti novu Vladu?

Predsednica parlamenta Maja Gojković izjavila je da očekuje da rasprava u Skupštini Srbije o izboru nove vlade bude sadržajna, da potraje nekoliko dana i da do kraja iduće sedmice dobijemo novu vladu na čelu sa Anom Brnabić.

Gojković je novinarima u parlamentu rekla da se ovih dana očekuje da mandatarka za sastav nove vlade Ana Brnabić zatraži zakazivanje posebne sednice Skupštine Srbije na kojoj će se birati nova vlada.

- Očekujemo ovih dana da mandatarka obavesti >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << parlament da je spremna da pristupi raspravi, da ona po proceduri mora da zahteva od nas da zakažemo posebnu sednicu o tome da je saslušamo, povedemo debatu o tome šta ćemo čuti i o personalnom sastavu njene buduće vlade i naravno da utvrdimo volju većine u Skupštini - kaže Gojković.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Precizirala je da će se na posebnoj sednici razmotriti ekspoze Ane Brnabić i njen predlog o personalnom sastavu vlade, kao i osnovne smernice o politici koju ona kao mandata sa svojom vlade predlaže skupštini na usvajanje.

- U okviru te sednice ćemo pristupiti i samom glasanju kako za nju tako i za čitav personalni sastav vlade - kaže Gojković navodeći da očekuje da rasprava bude sadržajna, da potraje nekoliko dana i da do kraja iduće sedmice dobijemo novu vladu na čeleu sa Anom Brnabić.

Gojković je rekla da je predlog predsednika Srbije Aleksandra Vučića za mandatara stigao sinoć u 20 sati u parlament.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Nastavak na Telegraf.rs...






Povezane vesti

Gojković: Izveštaj ombudsmana po proceduri

Izvor: B92, 16.Jun.2017

Beograd -- Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković izjavila da će parlament raspravljati o izveštaju Zaštitnika građana po proceduri, odnosno posle izbora zaštitnika..."Neće biti razloga da ne postupimo po proceduri, da prvo nadležni odbori kažu svoje mišljenje, zatim da pristupimo i izboru...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.