Kacin: Vojvodina najjača evropska karta Srbije

Izvor: Blic, 02.Feb.2012, 20:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kacin: Vojvodina najjača evropska karta Srbije

Izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Jelko Kacin izjavio je danas u Briselu, gde se sastao sa predsednikom Skupštine Vojvodine Šandorom Egerešijem, da se nada da će vlasti u Beogradu uskoro usvojiti i zakon o finansiranju pokrajine da bi se razvili svi potencijali Vojvodine.

"Vojvodina ima velike kapacitete i predstavlja na izvestan način glavnu i najjaču evropsku kartu Srbije. Da bi se razvili svi potencijali Vojvodine, potrebno je usvojiti i zakon o finansiranju pokrajine >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i ja se nadam da će vlasti u Beogradu to uskoro uraditi", rekao je Kacin.

U saopštenju koje je izvestilac EP za Srbiju objavio posle sastanka s Egerešijem navedeno je da će EU otvaranjem dodatnih fondova takođe doprineti razvoju multinacionalne, multikulturne i multikonfesionalne Vojvodine i drugih, manje razvijenih regija.

"Status zemlje kandidata je ključan u tom procesu. Zato je neophodno obezbediti uslove za pozitivnu odluku Saveta EU 1. marta. Vojvodina nas uvek podseća na velike evropske, ekonomske i ljudske potencijale Srbije", zaključio je Kacin.

Prema saopštenju Kacina, Egereši je dao izjavu televiziji ABC u kojoj je između ostalog istakao da su "evropske integracije strateško opredeljenje Srbije bez obzira na trenutno rastući evroskepticozam".

On je najavio moguću posetu Kacina "Kampu tolerancije" u julu 2012. u organizaciji Skupštine Vojvodine.

Povezane vesti: Kacin: Srbiji dati status kandidata Kacin: Referendum ne bi trebalo da utiče na kandidaturu Kacin: Pozitivna poruka iz Srbije Kacin: Nema novih uslova, pokažite se na delu Kacin: Srbija bi trebalo da bude nagrađena stausom kandidata za EU

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Vojvodina najjača karta Srbije"

Izvor: B92, 02.Feb.2012

Brisel -- Jelko Kacin izjavio da se nada da će vlasti u Beogradu uskoro usvojiti i zakon o finansiranju pokrajine da bi se razvili svi potencijali Vojvodine...Izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju u Briselu se sastao s predsednikom Skupštine Vojvodine Šandorom Egerešijem..."Vojvodina ima velike...

Nastavak na B92...

Kacin: Vojvodina glavna karta za EU

Izvor: Vesti-online.com, 02.Feb.2012

Izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Jelko Kacin danas je u Briselu razgovarao sa predsednikom Skupštine Vojvodine Šandorom Egerešijem i ocenio da Vojvodina ima velike kapacitete i predstavlja, na izvestan način, "glavnu i najjaču evropsku kartu Srbije"..."Da bi se razvili svi potencijali Vojvodine...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.