Kacin: Crna Gora još ima vremena da ubedi Brisel

Izvor: Glas javnosti, 02.Avg.2011, 07:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kacin: Crna Gora još ima vremena da ubedi Brisel

PODGORICA - Potpredsednik delegacije Evropskog parlamenta (EP) za saradnju sa jugoistočnom Evropom Jelko Kacin ocenio je da i pored odlaganja usvajanja izbornog zakona za kraj godine, Crna Gora ima vremena da ubedi Brisel da joj dodeli datum za početak pregovora o članstvu sa Evropskom unijom (EU).

Povodom neusvajanja izbornog zakona u parlamentu, što je jedan od uslova za dobijanje datuma za pregovore o članstvu, >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << Kacin je podgoričkom radiju "Antena M" kazao da je vlada "kompetentna" i da "može odrediti ključne projekte koji bi dali Crnoj Gori datum za početak pregovora".

Kacin je objasnio da je 10. septembar rok do kada je moguće uticati na godišnji izveštaj Evropske komisije o napretku zemlje ka članstvu u EU.

Izveštaj o napretku Evropska komisija objavljuje u oktobru. Skupština Crne Gore sinoć nije usvojila izborni zakon, i po sedmi put je odložila njegovo usaglašavanje sa ustavom. Novi rok za usvajanje zakona je 31. decembar ove godine.

Potpredsednik delegacije EP za jugoistočnu Evropu je ocenio da "ohrabruje činjenica da su crnogorski parlamentarci raspoloženi za dalji dijalog o izbornom zakonu" i dodao da "još postoji mogućnost za politički dogovor".

 Izborni zakon nije dobio neophodnu dvotrećinsku podršku poslanika crnogorske skupštine. Taj akt su podržale vladajuće partije, dok je opozicija bila protiv ili uzdržana.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.