Jovović crnogorski ambasador u Srbiji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Jul.2009, 14:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jovović crnogorski ambasador u Srbiji

PODGORICA - Dugogodišnji crnogorski diplomata Igor Jovović biće novi ambasador Crne Gore u Srbiji, potvrđeno je Pobjedi u Vladi Crne Gore.

Kako prenosi RTCG, Vlada je na prethodnoj sednici predložila kandidata za novog ambasadora u Beogradu, i uskoro će otpočeti redovna procedura za njegovo stupanje na dužnost.

Zahtev za mišljenje je već prosleđen skupštinskom Odboru za međunarodne odnose i evropske integracije, tako da njegovo saslušanje na Odboru zakazano >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << za četvrtak 30. jula.

Igor Jovović je po struci ekonomista. Od 1987. do 1989. godine bio je ministar inostranih poslova Crne Gore.

Od 1990. do 1998. obavljao je dužnost ambasadora SFRJ-SRJ u Etiopiji (zadužen za Džibuti i Eritreju), zatim je radio kao ambasador u Ministarstvu spoljnih poslova Crne Gore.

U vreme postojanja državne zajednice Srbija i Crna Gora obavljao je dužnost ambasadora u Finskoj i u Estoniji.

Posle Finske, bio je šef Radne grupe Vlade Crne Gore za pregovore sa Evropskom unijom.

Bio je crnogorski koordinator pri Paktu za stabilnost Jugoistočne Evrope.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.