Jovanović protiv zloupotrebe Kosova u izborne svrhe

Izvor: Blic, 07.Apr.2008, 11:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jovanović protiv zloupotrebe Kosova u izborne svrhe

Lider Liberalno demokratske partije (LDP) Čedomir Jovanović izjavio je da neće dozvoliti da se "u ovoj kampanji zloupotrebljava nesreća našeg naroda na Kosovu".



On je rekao da lider Demokratske stranke Srbije (DSS) Vojislav Koštunica i zamenik predsednika Srpske radikalne stranke (SRS) Tomislav Nikolić "užasan osećaj nepravde koriste kako bi opstali i oni i njihova politika koja je jedina odgovorna za sve što se desilo".

"Ta politika je otvorila >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << vrata zločinima i na jednoj i na drugoj i na trećoj strani", izjavio je Jovanović na predizbornoj tribini LDP-a u Leskovcu.

Jovanović izjavio je da je strašno ponašanje države Srbije prema ratnim veteranima koji u Leskovcu štrajkuju glađu tražeći isplatu dnevnica za učešće u ratu na Kosovu 1999. godine.

Jovanović je rekao da je sa tridesetak veterana razgovarao kao sa ljudima koje je država slala u "besmisleni rat", a sada ih ponižava time što ne želi da im isplati dnevnice.

"Nisu oni išli tamo zato što nisu imali šta da rade, već zato što ih je država slala i ponudili su joj jedino što imaju", svoje živote, izjavio je Jovanović.

On je rekao da je "strašna" oslobađajuća presuda bivšem kosovskom premijeru Ramušu Haradinaju u Haškom tribunalu.

"Presuda je licemerna i nemoralna, svi oni znaju da je Haradinaj zločinac i to će vam reći. Ali, isto tako će reći da su sudili na osnovu dokaza. A dokaza nema, jer su svedoci zastrašeni ili ubijeni", izjavio je Jovanović.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

"Koriste nepravdu da bi opstali"

Izvor: B92, 07.Apr.2008

Leskovac -- Čedomir Jovanović izjavio da neće dozvoliti da se "u ovoj kampanji zloupotrebljava nesreća našeg naroda na Kosovu"...Lider Liberalno demokratske partije rekao je da lider Demokratske stranke Srbije Vojislav Koštunica i zamenik predsednika Srpske radikalne stranke Tomislav Nikolić "užasan...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.