Izvor: Blic, 07.Maj.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jovanović pozvao Tadića na saradnju

Predsednik Liberalno-demokratske partije (LDP) Čedomir Jovanović pozvao je danas predsednika Demokratske stranke Borisa Tadića na razgovor o definisanju zajedničke politike dve stranke s ciljem formiranja vlade koja bi obezbedila reforme, modernizaciju i evropske integracije Srbije.

U pismu upućenom Tadiću Jovanović je naveo da je situacija u državi kritična, a da su partneri sa kojima DS pregovara o vladi uveli zemlju u duboku institucionalnu krizu i DS u tim pregovorima ima >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << velike teškoće da obezbedi evropsku perspektivu Srbije. Zatraživši od DS da se izjasni da li želi nove izbore ili ne, Jovanović je istakao da LDP ne misli da je najvažnije pitanje u Srbiji ko će biti na čelu BIA i da je spor oko toga "odraz besperspektivnosti i štetnosti sadašnje politike koja ne želi promene u Srbiji". "Zato je neophodno da dve najveće proevropske partije u Srbiji, DS i LDP, definišu jasnu politiku koja bi obezbedila reforme. Iako januarski izbori nisu omogućili da Srbija dobije vladu koja bi vodila takvu politiku, uvereni smo da većina građana jedino u takvoj vladi vidi budućnost naše države", naveo je Jovanović.

On je podsetio da je LDP do sada pružao jasnu podršku DS u njenim naporima da formira takvu vladu, ali je očigledno da ta podrška nije bila dovoljna. "Ako podrška za takvu politiku ne postoji u Skupštini, smatramo da tu podršku zajednički moramo potražiti od građana. LDP želi da zna kakva je pozicija DS u ovim danima odluke o novoj vladi ili novim izborima", naveo je lider LDP-a.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.