Jovanović: Ne postoji niko bliži Srbiji od Crne Gore

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Maj.2020, 12:43

Jovanović: Ne postoji niko bliži Srbiji od Crne Gore

Predsednik Liberalno-demokratske partije Čedomir Jovanović ocenio je da ne postoji niko bliži Srbiji od Crne Gore i da što pre shvatimo da u ovako surovom svetu imamo samo još jedni druge, pre ćemo nerešena pitanja ostaviti po strani.

Jovanović navodi da su Srbija i Crna Gora izašle iz zajednice na jedan pristojan način, ali uz nemirenje Srbije da je Crna Gora nezavisna država koja svoje odluke donosi u skladu sa svojim interesima.

"U tome se krije suštinsko >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << naše neslaganje na nivou država, jer što bi Crna Gora više da bude nezavisna država, to se određeni krugovi u Beogradu trude da se protiv toga bore što snažnije", rekao je Jovanović u intervjuu za crnogorsku "Pobjedu", u kome je govorio o odnosima dve susedne države, situaciji u Srbiji nakon borbe sa pandemijom i napadima na njega u nastavku kampanje za predstojeće izbore.

Kako je saopštio LDP, Jovanović je povodom okupljanja ispred manastira Ostrog u Crnoj Gori u organizaciji Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori i pričešća iz iste kašičice u vreme pandemije, rekao da mere koje je donela Vlada Crne Gore, a koje su dale odlične rezultate u borbi protiv korone, moraju da se poštuju do kraja.

"Da li se radi o nekome ko je vladika ili običan građanin, potpuno je svejedno", istakao je on.

Predsednik LDP-a ponavlja da je Crna Gora nezavisna država, da ima svoje zakone, uredbe, propise i normalno je da sama rešava svoje probleme i da nema potrebe da trpi bilo čije tutorstvo, niti to treba da toleriše.

Povodom izborne kampanje u Srbiji, Jovanović je rekao da je Srbija jedna od zemalja koju je korona zatekla u toku kampanje za parlamentarne i lokalne izbore, tako da, sve i da je htela, nije mogla pobeći od dnevne politike.

"Mene nećete naći u tim obračunima vlasti i navodno prave opozicije, jer nisam spreman da učestvujem u partijskim spletkarenjima nikada, a posebno dok se i poslednji čovek ne bude izborio sa strašnom bolesću", kaže lider LDP-a.

Na pitanje šta sprečava opoziciju da zajedno deluje, Jovanović kaže da nema sa kim da se udruži.

"Sa kim da se udružim? Sa Boškom Obradovićem kome je cilj da Crnu Goru nasilnim putem vrati u zajednicu sa Srbijom? Sa Sergejem Trifunovićem kome je najveći uspeh u životu što je upoznao Legiju i Cecu? Ili sa Vukom Jeremićem koji je video Kosovo na razglednici, ali je, s druge strane, spreman da ruši vlast na toj temi, dobro znajući cenu svega toga", naveo je Jovanović.

Kaže da je uvek spreman i da na tome insistira da se udruže ljudi i grupacije koje stoje kao kontrateza svemu tome.

"Vučić, da je mogao da bira opoziciju, da je nacrta, mislim da ne bi mogao da bude toliko maštovit, pa da osmisli ovakve pojave. Svi ostali, sem mene, bili su, u većem ili manjem, dogovoru sa Vučićem. Kada je taj dogovor propao, setili su se mene kao dežurnog izdajnika i krivca", kaže Jovanović.

Dodaje da Vučić njegov protivnik koga bi želeo da pobedi na izborima.

"Šta je on njima i šta su oni njemu, to neka se sastanu pa reše. Samo ih upozoravam, sve zajedno, da prestanu da dele i svađaju društvo, jer još uvek ima onih koji na to ne pristaju, koliko god im lomili kičmu i uništavali živote", zaključio je Jovanović.

O aktuelnim napadima na njega, Jovanović objašnjava da ga, što se više trude da aktiviraju nikada raspušteno zločinačko udruženje, više obavezuje istina o 12. martu i istina o ubistvu Zorana Đinđića.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Čedomir Jovanović upozorio i vlast i opoziciju da prestanu da dele društvo

Izvor: Danas, 18.Maj.2020

Predsednik Liberalno-demokratske partije Čedomir Jovanović izjavio je da ne postoji niko bliži Srbiji od Crne Gore, a vlasti i opoziciji u Srbiji poručio da prestanu da dele društvo.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.