Joksimović razgovarala s poslanicima EP

Izvor: Akter, 24.Jun.2015, 14:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Joksimović razgovarala s poslanicima EP

Ministarka zadužena za evropske integracije Jadranka Joksimović izjavila je danas u razgovoru s poslnicima Evropskog parlamenta da je Srbija ostvarila vidljiv napredak u reformama i evropskim integracijama i da zaslužuje otvaranje pregvoaračkih poglavlja do kraja godine

Joksimović se u Briselu sastala s predsednikom grupe Prijatelji Srbije u EP Emilijanom Pavelom a zatim i izvestiocem iz senke za Srbiju poslaničke grupe socijalista i demokrata Tanjom Fajon, s kojima je razgovarala >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << o stanju u procesu evropskih integracija, politici migracija i aktuelnim dešavanjima vezanim za region, saopštila je vlada.

Ministarka je rekla da bi otvaranje pogavlja predstavljalo dodatan podstrek reformama i dinamici pristupnog procesa.

Sagovornici su ocenili da se Evropa suočava sa velikim brojem migranata i da za rešavanje tog problema mora postojati partnerski odnos, kao i da najava podizanja zidova na granicama nikako nisu deo evropskih i održivih rešenja, navdi se u saopštenju.

Joksimović je rekla da se Vlada Srbije zalaže za stabilnosti regiona i za unapređenje saradnje.

"Bez obzira na brojna osetljiva pitanja u regionu, i potrebu da se svi u regionu suočavamo sa prošlošću, ipak bi svi trebalo da radimo na tome da stvorimo zajedničku bolju budućnost. Srbija je odgovorna zemlja i mi ćemo raditi u ingteresu zajedničke bolje bdućnosti građana", rekla je Joksimović.

Fajon je rekla da su se sve zemlje kandidati suočavali sa izazovima na putu evropskih integracija, ali da su koristi od članstva za državu nemerljivi, što prema njenim rečima potvrđuje i primer Slovenije.

Ona je ponovila da poslanici nisu promenili svoj stav da pregovaračka poglavlja treba otvoriti što ranije, navodi se u saopštenju.

Pavel je obavestio ministarku da grupa Prijatelji Srbije, 30. juna u Evropskom parlamentu u Briselu organizuje okrugli sto o procesu evropskih integracija Srbije, kao i da će u prostorijama parlamenta biti izložene slike srpskih slikara.

Joksimović nastavlja posetu Briselu razgovorima sa šefom delegacije EU-Srbija u Evropskom parlamentu Eduardom Kukanom i izvestiocem za Srbiju Dejvidom Mekalisterom.

Nastavak na Akter...






Povezane vesti

Joksimović: Podizanje ograda ne rešava problem migranata

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 24.Jun.2015

Srpska ministarka zadužena za evropske integracije, Jadranka Joksimović izjavila je danas da ograda na granici sa Srbijom čije je podizanje najavila Mađarska da bi zaustavila dolazak imigranata, "nije način na koji će se ovaj problem rešiti"...Joksimović je rekla da povodom te najave Budimpešte,...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.