Joksimović:Ukoliko ne dođe do rešenja neće ostati status kvo

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Sep.2018, 09:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Joksimović:Ukoliko ne dođe do rešenja neće ostati status kvo

Direktorka Centra za spoljnu politiku Aleksandra Joksimović kaže da pregovori Beograda i Prištine ulaze u završnu fazu i da ćemo tokom septembra imati jasniju sliku da li smo na korak od postizanja pravno obavezujućeg sporazuma o normalizaciji odnosa dve strane.

Nijednoj strani nije u interesu, kako kaže, da se pitanje kosovskog čvora produžava.

"Čini mi se da u ovom trenutku ukoliko ne dođe do rešenja neće ostati status kvo kao što smo imali do sada već >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << će se situacija značajno komplikovati", smatra Joksimović.

Ona je za Tv Prva dodala da je Srbiji najviše u interesu da se ovo pitanje reši, da se okrene budućnosti, reformama, pitanju evropskim integracijama, što bi moglo da pogura društvo napred.

"Veoma je važno dopustiti pregovaračima da kroz različite modalitete pokušaju da dođu do nekog rešenja jer je najveća šteta ako do rešenja ne dođe", istakla je ona.

Joksimović kaže da će već posle sledeće runde pregovora u Briselu zakazanih za 7. septembar znati u kojim okvirima će se pregovori kretati.

"Verujem da će Aleksandar Vučić pred Srbe na Kosovu i Metohiji izaći u kojim okvirima će se pregovarački proces dalje kretati, ali da će biti poznat i vremenski okvir u kome je moguće ili nemoguće sporazum postići", zaključila je ona.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.