Joksimović: Nisam sigurna da će biti izbora

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 31.Avg.2015, 10:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Joksimović: Nisam sigurna da će biti izbora

 

Joksimović je za N1 istakla da vladajuća stranka nema razloga da se plaši izbora.

Stabilnost nam je sada potrebna zbog reformi koje imamo. Nisam sigurna da će biti parlamentarnih izbora. Ali, ne bih volela da se moja poruka tumači da neko beži od bilo čega, naglasila je Joksimović.

Ona je rekla da, pošto Vlada dobije mandat, moraju da prođu bar dve ili tri godine da bi imala rezultate.

Prema njenim rečima, čak i da se izbori održe >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << to ne bi usporilo proces evrointegracija.

Ako imate političku volju i ako ste tehnički spremni to ide svojim tokom. Svi mi koji smo u politici nekad i volimo izbore, ali nekad treba da prevagne razlog stabilnosti i mislim da će i u ovom slučaju prevagnuti taj razlog potrebe stabilnosti za reformskim procesom, rekla je Joksimović.

Ona je navela i da očekuje da prva poglavlja u pregovorima sa EU budu otvorena pre kraja godine, u novembru ili decembru.

Otvaranje poglavlja do kraja godine

Joksimović je izjavila danas da postoje svi uslovi da se do kraja godine zajedno otvore poglavlja 35 i 32 u pregovorima sa EU.

"Novembar, decembar je po meni sasvim realno da se to desi. Za poglavlje 32, koje se tiče finansijske kontrole, bili smo spremni još prošle godine", rekla je Joksimovićeva za televiziju N1.

Ona je ocenila da je Srbija najozbiljniji kanditat za ulazak u EU koji je "objektivno" važan regionu i čija je uloga značajna, te da je normalno da se od Srbije najviše očekuje.

Govoreći o eventualnim vanrednim izborima, Joksimovićeva, koja je i visoka zvaničnica vladajuće Srpske napredne stranke, rekla je da nije sigurna da će biti parlamentarnih izbora.

Ona je navela da vanredni izbori ne bi usporili evropske integracije Srbije.

Joksimovićeva je napomenula i da mandat traje četiri godine i da su bar dve, tri godine potrebne da bi se videli neki rezultati rada vlade.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Otvaranje poglavlja 35 i 32 do kraja godine

Izvor: Akter, 31.Avg.2015

Ministarka Jadranka Joksimović izjavila je danas da postoje svi uslovi da se do kraja godine zajedno otvore poglavlja 35 i 32 u pregovorima sa EU.."Novembar, decembar je po meni sasvim realno da se to desi. Za poglavlje 32, koje se tiče finansijske kontrole, bili smo spremni još prošle godine", rekla...

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.