Jeremić: U 2009. imamo tri prioriteta

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Jan.2009, 12:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jeremić: U 2009. imamo tri prioriteta

BEOGRAD - Ministar inostranih poslova Vuk Jeremić izjavio je da je definisan nacionalni interes u spoljnoj politici Srbije i da će ta politika braniti tri prioriteta.

"Definisali smo nacionalni interes u spoljnoj politici i branićemo tri prioriteta: ustavni poredak diplomatskim sredstvima, ubrzavanje evropskih integracija i uspostavljanje što je moguće boljih odnosa u regionu", rekao je Jeremić u inrtervjuu za današnje izdanje beogradskog dnevnika Politika. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<

Jeremić je rekao da je 2009. godina izuzetno složena i zbog ekonomske krize u svetu.

"Mi kao mala zemlja s problemom koji je zainteresovao čitav svet - mislim na Kosovo - imamo potrebu da izgradimo bliske odnose sa što većim brojem zemalja", rekao je ministar.

Jeremić je izjavio da očekuje da će ove godine doći do "pomeranja oko pitanja statusa Kosova jer će se tim pitanjem baviti Međunarodni sud pravde".

"Imaćemo veoma mnogo posla da sprečimo pokušaje ignorisanja ovog procesa. Očekujem ogromne pritiske oko 50 država širom sveta da priznaju Kosovo i Metohiju i time praktično ignorišu sudski proces. Aktivni smo. Pokušaćemo da te pritiske skrenemo, ublažimo, zaustavimo", rekao je Jeremić.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.