Jeremić: Srbija spremna da sa UN razgovara o rekonfiguraciji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Jul.2008, 21:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jeremić: Srbija spremna da sa UN razgovara o rekonfiguraciji

NJUJORK - Šef srpske diplomatije Vuk Jeremić izrazio je spremnost Srbije na razgovore o rekonfiguraciji UNMIK-a sa predstavnicima UN, ali ne i sa "secesionistima" sa kojima, kako je rekao, može da se razgovara samo o budućem statusu Kosova.

"Nema dogovora u Savetu bezbednosti, ali nešto mora da se uradi. Rekonfiguracija je počela bez Srbije, ali ne sme da se završi bez Srbije", rekao je Jeremić posle sednice Saveta bezbednosti o Kosovu.

On >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je ponovo istakao spremnost Beograda da "sa UN razgovara o rekonfiguraciji", ali ne i sa "secesionistima", preciziravši da se s predstavnicima Kosova može razgovarati o statusu, "bilo kada i bilo

gde", ali "ne i o misiji UN".

Povodom hapšenja bivšeg lidera bosanskih Srba Radovana Karadžića, Jeremić je istakao posvećenost Srbije da sarađuje s Haškim tribunalom za ratne zločine.

"To je naša međunarodna obaveza. Srbija će nastaviti da bude posvećena radu sa Hagom", rekao je Jeremić.

Upitan da li je "sledeći" bivši vojni komandant bosanskih Srba Ratko Mladić, takođe, haški optuženik, Jeremić je rekao da srpske vlasti nastavljaju da rade.

"Saradnja s Hagom je opredeljenje svih vlada posle 2000, svih demokratskih vlada. To je naša domaća zakonska obaveza i međunarodna zakonska obaveza", rekao je Jeremić.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Jeremić o rekonfiguraciji UNMIK-a

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 26.Jul.2008, 09:37

Šef srbijanske diplomatije Vuk Jeremić izrazio je u Njujorku spremnost Srbije na razgovore o rekonfiguraciji UNMIK-a sa predstavnicima UN, ali ne i sa "secesionistima", sa kojima, kako je rekao, može da se razgovara samo o budućem st ..

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.