Jeremić: Sejdiju u Savetu bezbednosti samo kao privatno lice

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Jun.2008, 21:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jeremić: Sejdiju u Savetu bezbednosti samo kao privatno lice

BEOGRAD - Fatmir Sejdiju će na sednici Saveta bezbednosti biti u privatnom kapacitetu, u svojstvu privatnog lica, koga je predsedvajući SB, a to su trenutno SAD, pozvao kao nekog ko bi mogao da doprinese debati, izjavio je ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić.

"Srbija je uložila primedbu i ona je usvojena, tako da će Sejdiu na sednici učestvovati kao privatno lice i ispred njega će biti natpis na kome će stajati samo Fatmir Sejdiju", rekao je Jeremić, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << povodom najave da će sednici SB UN pored predsednika Srbije Borisa Tadića, prisustvovati i predsednik Kosova Fatmir Sejdiu.

Izlaganje predsednika Srbije na sednici Saveta biće u skladu sa državnom politikom, rekao je Jeremić i istakao da će "glavna poruka biti da je potpuno neprihvatljiva bilo kakva rekonfiguracija UNMIK-a sve dok se o tome eksplicitno ne izjasni Savet bezbednosti".

On je, povodom primedbi da Tadić na sednicu SB ide bez aktuelnog mišljenja Skupštine Srbije, istakao da je politika u vezi sa Kosovom i Metohijom apsolitno jedinstvena.

"Kosovska politika je konstanta, o tome u Srbiji postoji apsolutni konesenzus", ponovio je Jeremić i najavio da će o tome sutra biti reči i na sednici Vlade Srbije.

Jeremić je rekao da od sednice SB UN, koja će biti javna, ne očekuje ništa spektakularno.

"Očekujem da Savet bezbednosti ostane podeljen i da rezultat te sednice bude da će pregovori o Kosovu biti neophodni", rekao je Jeremić.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.