Jeremić: Namibija uz Srbiju

Izvor: Studio B, 02.Sep.2010, 12:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jeremić: Namibija uz Srbiju

Ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić razgovarao je u Vindhuku sa najvišim zvaničnicima Namibije koji su mu preneli da ta država neće priznati jednostrano proglašenu nezavinost Kosova.

"Stav Namibije o Kosovu je jasan, čvrst, nepromenljiv. Namibija nije priznala Kosovo, niti će ga ikada priznati", naglasio je Jeremić u izjavi FoNetu.

Jeremić je rekao da će Namibija nastaviti da diplomatski podržava Srbiju u svim međunaronim forumima i svim debatama >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << u kojima Beograd nastavlja diplomatsku borbu za Kosovo.

On je ocenio da su u Vindhuku potvrđene snažne prijateljske veze dve zemlje i istakao da će u budućnosti saradnja biti proširena, posebno u oblastima poljoprivrede, farmacije i odbrambene industrije.

Potencijal za saradnju je veliki, rekao je Jeremić, najavljujući da će u narednih nekoliko nedelja Beograd posetiti namibijski ministar odbrane, general major Čarls Dikson Namoloh, sa kojim je razgovarao u Vindhuku.

Ministar spoljnih poslova Namibije Utoni Nujoma, u izjavi FoNetu, istakao je da Namibija nastavlja da podržava teritorijalni integritet Srbije.

Najvažnija stvar je nastaviti traganje za mirnim rešenjem za problem Kosova, istakao je Nujoma.

Nujoma smatra da je važno nastaviti dijalog i tražiti mogućnosti za pomirenje među nacijama na Balkanu.

On je podsetio da Beograd i Vundhuk imaju dugogodišnje, tradicionalne prijateljske veze, koje potiču još iz vremena bivše Jugoslavije.

Prema njegovim rečima, politički odnosi dve zemlje su odlični, ali je potrebno unaprediti ekonomske.

Razmatrali smo brojne mogućnosti da Srbija učestvuje u ekonomskom razvoju Namibije, posebno u oblastima izgradnje infrastrukture i poljoprivrede, istakao je Nujoma.

Jeremić je pozvao Nujomu da poseti Beograd.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Podrška Namibije

Izvor: RTS, 02.Sep.2010

Namibija nikada neće priznati nezavisnost Kosova i Metohije, rekao šef srpske diplomatije Vuk Jeremić posle razgovora sa namibijskim zvaničnicima. Razmatrane i mogućnosti za ekonomsku saradnju dve zemlje...Ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić rezgovarao je u Vindhuku sa najvišim zvaničnicima...

Nastavak na RTS...

Jeremić: Namibija neće priznati Kosovo

Izvor: Blic, 02.Sep.2010

Ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić izjavio je nakon razgovora sa namibijskim zvaničnicima da Namibija nikada neće priznati kosovsku nezavisnost i da će nastaviti da diplomatski podržava Srbiju u svim međunarodnim forumima i debatama u kojima nastavlja diplomatsku borbu za Kosovo. ..Ministar...

Nastavak na Blic...

Namibija ne priznaje Kosovo

Izvor: B&F Online, 02.Sep.2010

Još jedna važna država odbila je da prizna Kosovo. Naime, ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić izjavio je nakon razgovora sa namibijskim zvaničnicima da Namibija nikada neće priznati kosovsku nezavisnost i da će nastaviti da diplomatski podržava Srbiju u svim međunarodnim forumima i...

Nastavak na B&F Online...

VUK JEREMIĆ: NAMIBIJA UZ NAS

Izvor: Kurir, 03.Sep.2010, 08:14

VINDHUK - Ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić razgovarao je u Vindhuku sa najvišim zvaničnicima Namibije koji su mu preneli da ta država neće priznati jednostrano proglašenu..VINDHUK - Ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić razgovarao je u Vindhuku sa najvišim zvaničnicima Namibije...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.