Janković: U Nišu epidemiološka situacija alarmantna

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Feb.2021, 10:53

Janković: U Nišu epidemiološka situacija alarmantna

Zamenik direktora Kliničkog centra Niš Radmilo Janković kazao je jutros da je u Nišu izuzetno problematična epidemiološka situacija i da se nezaustavljivo ide ka velikoj komplikaciji.

"Upozoravali smo proteklih mesec i po da brojke ne padaju. Imamo situaciju u kojoj nam dolaze čitave porodice. Situacija je eskalirala, kapaciteti se ubrzano pune i nezaustavljivo idemo ka prilično velikoj komplikaciji", izjavio je Janković.

On je za RTS naveo da, u odnosu na početak >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << prošle nedelje, ima gotovo 50 odsto više pacijenata u KC Niš.

Janković je rekao da u Infektivnoj klinici u Nišu u okviru KC Niš više nema mesta.

"Imamo jako veliki broj teških pacijenata koji se 'preliva' iz Vranja i Surdulice koji takođe gotovo da više nemaju mesta. Na moje veliko razočaranje Niš je juče imao više od 200 novozaraženih. To je apsolutno neprihvatljivo", upozorio je Janković.

Prema njegovim rečima, jedini ključ za suzbijanje epidemije je masovna vakcinacija i pridržavanje mera dokle god se ne izađe "iz začaranog kruga".

Upitan za mere Kriznog štaba, donete u petak, on je odgovorio da ne postoji alternativa niti ekonomski modalitet "da se natežemo da li će biti sat duže ili kraće", navodeći da usvojene mere od petka apsolutno nisu dovoljne.

"Ulazimo u ozbiljan problem. Smanjićemo i broj vakcinisanih sa ovolikim brojem zaraženih. Ljudi su preumorni, apelujem na društvenu koheziju i veću empatiju. Podjednako su nedopustiva dešavanja u Patrijaršiji i ona sa Dunavskog keja. Čitave porodice nam gube po nekoliko članova", zaključio je Janković.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

U Srbiji još 2.809 zaraženih, lekari upozoravaju da se bolnice brzo pune

Izvor: VOA, 28.Feb.2021

U Srbiji je registrovano 2.809 novozaraženih koronavirusom na 10.368 testiranih uzoraka, pokazuju zvanični podaci. Umrlo je 14 osoba. Na bolničkom lečenju je 3.912 ljudi, a na respiratorima su 162 pacijenta. Zbog loše epidemiološke situacije, ugostiteljski objekti, kao i teretane, tržni centri,...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.