Jačanje odnosa Srbije i Bugarske

Izvor: Studio B, 10.Mar.2015, 14:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jačanje odnosa Srbije i Bugarske

Premijer Srbije Aleksandar Vučić i ambasador Bugarske Angel Dimitrov saglasili se da će predstojeća poseta bugarskog premijera Rosena Plevnelijeva doprineti jačanju bilateralnih odnosa.

Predsednik srpske vlade prihvatio je predlog Vlade Bugarske da, u cilju unapređenja političke i ekonomske saradnje, bude održana zajednička sednica vlada dveju zemalja.

Sagovornici su konstatovali da su najveće mogućnosti za saradnju u oblastima energetike i infrastrukture, >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << ali i turizma i kulture, navodi se u saopštenju Kancelarije Vlade Srbije za saradnju s medijima.

Vučić i Dimitrov su posebno istakli značaj završetka radova na delu koridora 10, koji će doprineti još većem približavanju Beograda i Sofije.

Dimitrov je naglasio da Bugarska podržava evropski put Srbije i da želi da sa Srbijom podeli iskustva iz pregovora o pridruživanju, koje je uspešno okončala pre osam godina.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.