J.Joksimović i Moro o evropskom putu Srbije

Izvor: Akter, 25.Feb.2016, 15:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

J.Joksimović i Moro o evropskom putu Srbije

inistarka za evropske integracije Jadranka Joksimović razgovarala je danas sa ambasadorkom Francuske Kristin Moro o evropskom putu Srbije

Ona je tom prilikom ponovila da Vlada očekuje da tokom holandskog predsedavanja EU, budu otvorena poglavlja 23 i 24, kao i da se uporedo radi na pripremi za otvaranje i drugih poglavlja.

Ministarka je istakla da izbori neće usporiti dinamiku procesa pristupanja i da je jasno strateško opredeljenje Vlade Srbije za članstvo u Evropskoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << uniji.

Jedna od tema razgovora bio je i predstojeći Samit o zapadnom Balkanu koji će početkom jula biti održan u Parizu, kao nastavak procesa započetog u Berlinu.

Sagovornici su ocenili da su na Balkanu vidljivi pomaci koji doprinose građenju boljih odnosa i da tome svakako doprinose inicijative poput Berlinskog procesa.

Očekivanja su da će predstojeća konferencija u Parizu biti mesto na kome će se razgovarati o regionalnim infrastrukturnim projektima, jačanju privredne saradnje, kao i saradnje mladih, navodi se u saopštenju Kancelarije Vlade Srbije za saradnju s medijima.

Takođe, razgovaralo se i o produbljivanju saradnje na polju evropskih integracija između dve države.

Joksimović je zahvalila na podršci koju Francuska pruža Srbiji na njenom EU putu, posebno na tehničko-ekspertskoj pomoći u procesu evropskih integracija, koja se realizuje na osnovu potpisanog Sporazuma o strateškom partnerstvu i saradnji.

S tim u vezi, imenovanje Pol-Aleksis Bertezena za eksperta koji treba da pruži podršku pre svega srpskim pregovaračkim timovima iz oblasti ekonomskog upravljanja, ocenjeno je kao veoma korisno.

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.